Vacatures en stages

 

Sardes zoekt een junior adviseur

 

Een dag uit het leven van een junior adviseur

Lopend door het centrum van Utrecht richting de Bijenkorf bedenk ik alvast met welke collega ik nog een keer wil mee kijken; dat ik nog een stuk moet schrijven voor de website van Sardes over de evaluatie van de schakelklassen die ik net heb uitgevoerd; en dat ik nog een rapport moet opzoeken over de toekomst van het onderwijs, op aanraden van een collega. 

In het pand boven de Bijenkorf in Utrecht bevindt zich op de vijfde verdieping de kantoorruimte met uitzicht op de grote gebouwen, winkels en hijskranen. Het is een open, licht en kleurrijk kantoor waar we in een relatief klein team van 25 adviseurs werken. Hierdoor werk je als junior met alle adviseurs wel een keer samen. Met één van de onderzoekers heb ik net een onderzoek uitgevoerd naar kwaliteit in de kinderopvang, met één van de trainers mocht ik mee om een workshop op een vmbo-congres te geven en met één van de taalexperts ga ik volgende week observeren op een basisschool in Den Haag waarna we met de leerkrachten in gesprek gaan over begrijpend lezen en leesplezier. 

Zodra ik de collega’s die al aanwezig zijn gedag heb gezegd en mijn mail heb gelezen, controleer ik of er al resultaten binnen zijn van de enquête die ik heb uitgezet onder ouders over passend onderwijs. Ik heb in de weken ervoor mijn best gedaan om zoveel mogelijk basisscholen in heel Nederland te bereiken en te overtuigen om een uitnodiging te sturen aan de ouders over deelname aan het onderzoek. Zodra de resultaten binnen zijn, analyseer ik de antwoorden in SPSS en schrijf samen met de senior onderzoeker een rapport over de bevindingen. In de middag neem ik samen met een collega interviews af bij een gemeente. Zij willen weten hoe het vve-beleid er voor staat en wat de schoolbestuurders en managers van de peuterspeelzalen en kinderopvang vinden van het huidige beleid. Ik neem de interviewleidraden goed door en lees me in over wat er gaande is op vve-gebied in de betreffende gemeente. Eén van mijn collega’s loopt voorbij en vertelt dat hij een training ‘executieve functies’ gaat geven. Daar wil ik wel meer over weten en ik vraag of ik bij een volgende training mee mag doen. Vervolgens brainstorm ik nog samen met twee collega’s over een nieuwe workshop die we willen geven aan pedagogisch medewerkers die vooral werken met baby’s. Als de brainstormsessie voorbij is, sprint ik samen met mijn collega richting de trein voor de interviews.

 

Profiel van een junior adviseur

universitair opgeleid richting bestuurskunde / organisatiekunde /
  sociale wetenschappen
minimaal een jaar relevante werkervaring
ervaring met het doen van onderzoek (ook beleidsonderzoek)
beheersing van R of SPSS is een pre
beheersing van tools voor het maken van infographics is een pre

 

Wat verwachten wij van een junior adviseur

je bouwt een kennisbasis op; eerst breed en algemeen, daarna specialiseren
je maakt kennis met diverse klantgroepen
je leert offertes schrijven (stappen: meedenken, meelezen, meeschrijven,
  zelfstandig schrijven)
je doet kwalitatief en kwantitatief onderzoek 
je schrijft rapporten en artikelen
je neemt deel aan acquisitieactiviteiten
je laat een steile leercurve zien

 

Wat bieden wij een junior adviseur

een vaste mentor die minimaal tweewekelijks begeleiding biedt
mogelijkheden tot scholing
mogelijkheid tot doorstromen naar adviseursfunctie
een werkweek van minimaal 32 uur
in eerste instantie een contract van een jaar

 

Over de procedure

heb je interesse en voldoe je aan het profiel, dan kan je reageren naar
  secretariaat@sardes.nl
de te werven junior adviseur zal pas eind kalenderjaar 2018 in dienst treden
een assessment maakt deel uit van de procedure
de persoonlijke gegevens verwerken wij alleen in de periode van de
  sollicitatieprocedure

 

 

Stages

Voel je je aangesproken door het werk van Sardes? Wij bieden (master)studenten graag de gelegenheid om stage te lopen. Per semester (sept-jan en jan-juni) hebben we plaats voor twee studenten. Voor de periode januari-juni 2018 zijn wij voorzien. In mei kun je je belangstelling voor het semester september-januari weer kenbaar maken. Wil je daarbij aangeven in welk concreet thema je je tijdens je stage wilt verdiepen? We kijken dan of er bij dit thema mogelijkheden zijn om deel te nemen aan een project. Je kunt mailen aan: secretariaat@sardes.nl