Baby in de kinderopvang

“Speelse en prikkelende interacties met de baby’s zorgen voor waardevolle opvang.”

Het volgen van een babyopleiding is een verplichting van IKK. Ons advies? Kies een training die aansluit bij jouw wensen! De training 'Baby in de kinderopvang' biedt - naast de basis - de mogelijkheid om je te verdiepen in eigen thema’s die spelen op jouw groep en passen bij de leervragen die jij hebt. Zo groeit iedereen, beginner of ervaren kracht op de babygroep, naar een hoger niveau. Wij bieden je nieuwe inzichten uit onderzoek, leuke speelse spelideeën en praktische tips om nog betere babyopvang te bieden. Het resultaat? Jezelf neer kunnen zetten als baby-professional en een opvang voor baby’s waarin rust en uitdaging in balans zijn. 

 

Programma Baby in de kinderopvang

De training bestaat uit 5 bijeenkomsten van 3 uur + werkopdrachten. 

  • Bijeenkomst 1: De babyopvang en de pm’er – de basis voor een rustige en veilige opvang voor baby’s.
  • Bijeenkomst 2 & 3: Een stap verder: ontwikkelingsstimulering. Motorisch en zintuigelijk en cognitief en sociaal-emotioneel
  • Bijeenkomst 4: Jouw aanpak en de drie pedagogen: interactievaardigheden, materialen, groep
  • Bijeenkomst 5: De voorwaarden voor goed kunnen werken met baby’s (reflectie, ouders, collega’s)

De training 'Baby in de kinderopvang' is een door FCB-goedgekeurde scholing en ontwikkeld door de makers van TINK.

 

Een babytraining op maat

Het einddoel is voor iedere deelnemer hetzelfde: hoogwaardige opvang bieden aan baby's. Maar het startpunt is voor elke organisatie en voor iedere pm'er verschillend. Je formuleert je eigen leer- en ontwikkeldoelen en we ondersteunen jou in je eigen leertraject. Hierdoor kan iedereen, of je nu startend of ervaren bent, zich in de training ontwikkelen naar een hoger niveau. Zo zorgen we voor een constante kwaliteit en bieden we tegelijkertijd maatwerk op onderdelen.

 

Duur en kosten

Duur: 5 bijeenkomsten van 3 uur + werkopdrachten
Totale studiebelasting: ongeveer 28 uur
Kosten open inschrijving: €605 (inclusief handreiking)
In company training (max. 12 deelnemers): € 5.600 (inclusief handreiking)

 

Enthousiast geworden?

Voor vragen kunt u contact op nemen met Judith Kuiten. Meer informatie vindt u in het leaflet of in de uitgebreide informatie over de training. Lees ook de publicatie Baby in de opvang - inspirerende voorbeelden.

Baby in de opvang