Ouderavond Kind & Media

Ouderavond Kind & Media

Een ouderavond voor ouders, pedagogisch medewerkers en leekrachten.

Media zijn overal en ook jonge kinderen komen er steeds eerder mee in aanraking. Mediaopvoeding wordt dan ook steeds belangrijker. Maar hoe dan? Heeft de kinderopvang of school  ook een taak hierin? En wat kunnen ouders thuis doen? Duik mee in de (digitale) wereld van het jonge kind en laat je tijdens de ouderavond informeren en inspireren over mediaopvoeding aan (jonge) kinderen.

Programma

Een ouderavond is een goede gelegenheid voor ouders en pedagogisch medewerkers/leerkrachten om met elkaar te praten over het mediagebruik van jonge kinderen. Kind & Media (waaronder Digidreumes) verzorgt daarom ouderavonden bij kinderopvangorganisaties en scholen. In een interactieve workshop gaan we samen in gesprek over mediaopvoeding in de kinderopvang of school en thuis.

Resultaat

Na de inspiratiebijeenkomst hebben deelnemers voldoende argumenten en tools in handen om werk te maken van mediaopvoeding en kunnen deelnemers direct aan de slag met het maken van en mediabeleid voor de opvang en de omgang met media thuis.

Voor wie

De ouderavonden zijn bedoeld voor ouders, pedagogisch medewerkers van uw kinderopvangorganisatie (kinderdagverblijf en/of bso) of leerkrachten van de onderbouw van uw school. De ouderavond kan voor uw situatie op maat worden gemaakt. Informeer daarvoor bij één van onze experts.

Datum en locatie

De ouderavond kan op locatie gegeven worden. Datum is in overleg.

Meer informatie?

Neem contact op met één van onze experts over de bijeenkomst en kosten.

Meer weten?