TINK 2.0 voor pedagogisch medewerkers

TINK 2.0 voor pedagogisch medewerkers

Met TINK 2.0 verbeteren professionals in de kinderopvang, gastouderopvang en bso hun taal- en interactievaardigheden. De TINK-training, die we vanaf 2019 buiten de subsidieregeling van SZW aanbieden, biedt uw medewerkers alle handvatten om zelf met de materie aan de gang te gaan én te blijven. Videocoaching maakt hierbij een belangrijk deel uit van ons aanbod.
 

Hoe ziet de TINK 2.0 training voor pedagogisch medewerkers eruit? 

De opleiding bestaat uit acht inhoudelijke bijeenkomsten die, op locatie (in-company) plaatsvinden.

  • Iedere bijeenkomst bestaat uit een dagdeel (3 uur).
  • Tussentijds gaan deelnemers aan de slag in de praktijk met het geleerde aan de hand van (team)actiekaarten.
  • Deelnemers rapporteren over hun ervaringen in de praktijk en krijgen opdrachten om met collega’s te sparren over de inhoud van de bijeenkomsten.
  • Het streven is dat zoveel mogelijk opdrachten vanuit de bijeenkomsten tijdens werktijd (door oefenen in de praktijk) kunnen worden uitgevoerd. Incidenteel zal het uitvoeren van een opdracht wat extra tijdsinvestering vragen van de deelnemers. 
  • Deelnemers leveren gedurende het opleidingstraject (minimaal) twee keer een filmpje aan waarin zij te zien zijn in interactie met kind(eren) in de beroepspraktijk. 
  • Als eindproduct leveren de deelnemers een portfolio aan waarin zij alle tussentijds gemaakte opdrachten (oefenen in de praktijk) laten zien. 
  • De trainer voorziet het portfolio van feedback en feed-forward. 
  • Terugkombijeenkomst na een jaar.

 
Voor wie

De TINK 2.0 training en de opfristrajecten (op aanvraag) zijn bedoeld voor beroepskrachten die werken bij kindercentra (kinderdagverblijven en/of buitenschoolse opvang).  

 

Groepssamenstelling

In iedere groep is ruimte voor maximaal 12 deelnemers. De samenstelling van een groep kan bestaan uit zowel medewerkers van kinderdagverblijven als van de BSO. Binnen de bijeenkomsten zullen voorbeelden genoemd worden met betrekking tot 0 tot 4 jarigen als ook met betrekking tot 4 tot 12 jarigen waardoor een ieder betrokken kan blijven. Indien nodig zal (in opdrachten) ook onderscheid gemaakt worden tussen de verschillende doelgroepen. 

 

Investering

Deze training wordt in-company gegeven en bestaat uit 8 bijeenkomsten. De investering bedraagt 5200,- (max 12 deelnemers). 

 

Coronamaatregelen

Bij de uitvoering van de training houden wij uiteraard rekening met de dan geldende corona maatregelen. Wij nemen in alle gevallen de vereiste 1,5 meter afstand in acht. Daarnaast kunnen wij een deel van de training vervangen in een digitale equivalent. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Naast de TINK 2.0 training voor pedagogisch medewerkers bieden wij ook:

 

Contact

Wilt u van dit inspirerende trainingsaanbod gebruik maken, neem dan contact op met secretariaat@sardes.nl.

Meer weten?