TINK-trainersopleiding voor interne trainers

TINK-trainersopleiding voor interne trainers

Hoe ziet de interne TINK-trainersopleiding eruit?

De interne TINK-trainersopleiding is bedoeld voor managers, coaches of pedagogisch specialisten in de kinderopvang of bemiddelingsmedewerkers van gastouderbureaus die als TINK-trainer hun eigen collega’s willen trainen. U doorloopt delen van de TINK-training: de inhoudelijke onderdelen, de werkvormen en het werken met verschillende instrumenten zoals de Kijkwijzers. U leert via modeling, reflectie en oefening hoe u de TINK-training uitvoert, hoe u coacht en hoe u samen videobeelden analyseert. Videocoaching is een belangrijk onderdeel van de TINK-training.

 

Voor wie?

Interne TINK-trainers beschikken over trainersvaardigheden, kennen de praktijk van kinderopvang goed en hebben minimaal een hbo-werk- en denkniveau. De interne TINK-trainersopleiding is dus vooral geschikt voor pedagogisch coaches, VVE-coaches en managers.
Als interne TINK-trainer traint en coacht u collega's bij het verbeteren van hun taalvaardigheden richting 3F (referentiekader Meijerink). Met TINK behalen pm'ers of gastouders geen certificaat 3F, maar zij leren wel hoe zij hun taal correct en rijk kunnen inzetten tijdens activiteiten met kinderen. Om dit proces goed te begeleiden is het noodzakelijk dat de trainer zelf zeker taalniveau 3F beheerst om te kunnen herkennen wat leerpunten zijn op taalgebied. 

 

Interne TINK-trainersopleiding 

Er is geen subsidiemogelijkheid meer om TINK te volgen. Wilt u toch van dit inspirerende trainingsaanbod gebruik maken, neem dan contact op met secretariaat@sardes.nl. Dan kunnen we samen met u naar de mogelijkheden kijken en een voorstel doen voor een mooi maatwerktraject.