Mediaopvoeding, ook een taak van de kinderopvang? - voor pm'ers

Mediaopvoeding, ook een taak van de kinderopvang? - voor pm'ers

Een inspiratiebijeenkomst voor pedagogisch medewerkers

Media zijn overal en ook jonge kinderen komen er steeds eerder mee in aanraking. Mediaopvoeding wordt dan ook steeds belangrijker. Maar hoe dan? En heeft de kinderopvang hierin ook een taak? Waar vind je de juiste informatie? Duik mee in de (digitale) wereld van het jonge kind en laat je tijdens een interactieve bijeenkomst informeren over media en het jonge kind en het belang van mediaopvoeding.

 

Programma

Tijdens een interactieve bijeenkomst van maximaal 2 uur nemen we de medewerkers mee naar de (digitale) wereld waarin kinderen van nu opgroeien en bespreken we waarom mediaopvoeding belangrijk is. Wat houdt het in en wat is de rol van de kinderopvang? Het definitieve programma wordt in overleg met u bepaald.

 

Resultaat

Na de inspiratiebijeenkomst hebben deelnemers voldoende argumenten en tools in handen om werk te maken van mediaopvoeding en kunnen deelnemers direct aan de slag met het maken van en mediabeleid voor de opvang en de omgang met media thuis.

 

Voor wie

De inspiratiebijeenkomsten zijn bedoeld voor alle medewerkers van uw kinderopvangorganisatie. Per bijeenkomst kunnen maximaal 90 medewerkers deelnemen. 

 

Kosten

Een losse inspiratiebijeenkomst kost € 465,- (btw vrij). Neemt u als organisatie ook meteen de training Haal meer uit media met peuters en/of Haal meer uit media in de BSO af, dan is de inspiratiebijeenkomst gratis.

 

Datum en locatie

De training kan op locatie gegeven worden. Datum is in overleg.

 

Meer informatie?

Neem contact op met één van onze experts.

Meer weten?