Werken aan visie op mediaopvoeding in de kinderopvang

Werken aan visie op mediaopvoeding in de kinderopvang

Een inspiratie en werksessie voor managers en bestuurders in de kinderopvang (peuterspeelzalen / kinderdagverblijven / bso)

Hoe zorgen we er toch voor dat kinderen bewuste en kritische mediagebruikers worden? En welke rol heeft de kinderopvang daarbij?

Een dreumes die even aan oma laat zien hoe ze foto’s kan bekijken op de telefoon? Aandoenlijk. Ouders die de tablet of smartphone inzetten als zoethouder? Herkenbaar. Geanimeerde prentenboeken die bijdragen aan de taalontwikkeling? Top! Op elk moment je werkmail kunnen checken? Handig... of niet? Pubers die tijdens een etentje onverstoord op hun telefoon kijken om Instagram te checken? Irritant.

Herkenbaar? Jazeker? Maar wat kun je eraan doen?!

Het is niet de makkelijkste periode voor ouders om kinderen op te voeden. Ze willen kinderen zien opgroeien tot mediawijze kinderen, maar ga er maar eens aan staan. De ontwikkelingen gaan in een razend tempo en de realiteit is dat ouders moeite hebben om hun kinderen aan te spreken op hun mediagedrag. Hoe zorgen we er toch voor dat kinderen bewuste en kritische mediagebruikers worden? En welke rol heeft de kinderopvang daarbij?

 

Programma

Tijdens deze interactieve middag nemen we u mee naar de wereld waarin kinderen opgroeien en gaan we graag met u de dialoog aan over het hoe en waarom van mediaopvoeding en de rol van de kinderopvang daarbij. Ook zullen we actief aan de slag gaan om een eerste stap te zetten richting een visie op media in de kinderopvang. Hoe pakt u dat aan?

 

Resultaat

Door deze inspiratiemiddag willen we u bewust na laten denken over het belang van mediaopvoeding vanaf jonge leeftijd. Na deze middag heeft u voldoende argumenten en tools in handen om werk te maken van mediaopvoeding binnen de kinderopvang en kunt u direct met uw team en/ of organisatie breed aan de slag om samen na te denken over uw eigen mediabeleid. 

 

Voor wie

Deze inspiratiesessie is exclusief bedoeld voor managers en bestuurders in de kinderopvang (peuterspeelzalen / kinderdagverblijven).

 

Kosten en aanmelding

Kosten voor deze bijeenkomst zijn € 90 (incl. btw).
Aanmelden kan via de knop onderaan deze pagina.
Na ontvangst van uw aanmelding sturen wij u een bevestiging en factuur.

Annuleringsregeling
Bij verhindering heeft u het recht zich zonder kosten te laten vervangen, mits te voren aan de organisatie gemeld. Tot vier weken voor de start kunt u zonder kosten annuleren. Bij annulering binnen vier weken voor aanvang bent u de volledige deelnemersprijs verschuldigd.

 

Datum en locatie

Een nieuwe datum wordt nog gepland. Heeft u interesse, laat dit weten en wij nemen contact met u op.

De bijeenkomsten vinden plaats bij Sardes - De Verdieping, Lange Viestraat 371, Utrecht (vlakbij Centraal Station Utrecht).

 

Meer informatie?

Neem contact op met één van onze experts.

Aanmelden

Meer weten?