Sardes lanceert videoreeks over digitale prentenboeken tijdens Media Ukkie Dagen

25 maart 2021 Sardes lanceert videoreeks over digitale prentenboeken tijdens Media Ukkie Dagen

Tijdens de Media Ukkie Dagen deelt onderzoeks- en adviesbureau Sardes een reeks korte video’s over het gebruik van digitale prentenboeken. Vol voorbeelden en handige tips voor professionals, ouders en verzorgers.


Versnelde woordenschatontwikkeling

Digitale prentenboeken zijn heel geschikt om de woordenschatontwikkeling te stimuleren. Uit onderzoek blijkt: waar kinderen normaliter zo’n 2 à 3 nieuwe woorden leren per dag, kan een digitaal prentenboek ervoor zorgen dat een kind in een half uur wel 5 à 6 nieuwe woorden leert! 

 

MediaDiamant

Aan de hand van verschillende digitale prentenboeken, nemen taalspecialisten je mee langs de vijf elementen van de MediaDiamant van Mediawijzer.net. Van het kiezen en toepassen van een goed digitaal prentenboek, tot het vinden van de juiste balans tussen on- en offline activiteiten op de groep. 

 

De video's

Video 1: introductie digitale prentenboeken en de MediaDiamant

Video 2: waar je op moet letten bij het kiezen van een goed digitaal prentenboek.

Video 3: de toegevoegde waarde van professionals en betrokken ouders

Video 4: de aanvullende waarde van verwerkingsactiviteiten in een klas

Video 5: veiligheid en plezier

 

Publicaties

Sardes publiceerde eerder al verschillende publicaties en geeft workshops over het gebruik en maken van digitale prentenboeken.


Workshops

Digitale prentenboeken maken en effectief gebruiken -
workshop (3 uur)

Zin en onzin van digitale prentenboeken en apps - masterclass (3 uur)

In deze workshop leert u hoe u zelf een digitale versie van een prentenboek maakt en hoe u deze effectief gebruikt. We kijken daarbij niet alleen naar verhalende prentenboeken, maar ook naar andersoortige boeken (vormen, letters). 

Lang niet alle digitale prentenboeken en apps zijn bruikbaar voor taalstimulering. In deze masterclass leert u waarop u moet letten om digitaal materiaal van goede kwaliteit te selecteren.

 

Aanvragen of meer informatie? 

De scholing kan ingekocht worden door kinderopvang-organisaties, scholen, bibliotheken en andere geïnteresseerde instellingen. Het is niet mogelijk om individueel in te schrijven. Neem contact op met Taalspecialist Kees Broekhof via k.broekhof@sardes.nl of bel 030 - 232 62 00 voor meer informatie.