Hans Christiaanse

Hans Christiaanse
Hans Christiaanse
Senior adviseur
h.christiaanse@sardes.nl

Sinds juli 2015 is Hans Christiaanse is werkzaam bij advies- en onderzoeksbureau Sardes. Zijn wortels liggen in het onderwijs. Tot vijf jaar geleden werkte hij als schooldirecteur in het (speciaal)onderwijs (o.a. in de Haagse Schilderswijk, een Friese dorpsschool en als meerscholendirecteur in de stad Groningen). Hans maakte in 2010 een overstap naar de onderwijsadviesbranche en zette het ExpertisePunt Ouderbetrokkenheid Noord Nederland op. In 2012 ging hij deel uitmaken van het programma Ouders en School Samen van het ministerie van OCW en werd als landelijk coördinator verantwoordelijk voor de regionale aanpak ouderbetrokkenheid. Vanaf dat moment is Hans betrokken geraakt bij diverse projecten die gebruik maken van de netwerkaanpak. Voorbeelden zijn Platform Onderwijs2032 en het Nationaal Preventie Programma Alles is Gezondheid.

Momenteel wordt Hans als adviseur ingezet bij diverse ministeries op de thema’s gezondheid en laaggeletterdheid.

Aanbeveling van een tevreden klant:

“Hans is een bevlogen en betrokken adviseur met een brede kennis van het onderwijs en van ouderbetrokkenheid in het bijzonder. Met zijn brede netwerk, zijn kwaliteit om verbindingen te leggen tussen mensen, organisaties en inhoud en zijn enthousiasme en inspiratie weet hij samen met zijn opdrachtgever concrete resultaten te behalen. Bij het ministerie van OCW wordt Hans gezien al een zeer plezierige collega die loyaal is aan het team en vanuit zijn ervaring in de praktijk een impuls kan geven aan beleidstrajecten. Hans voegt altijd de daad bij het woord en adviseert en denkt vanuit de opgave die er in het veld ligt.”

Ingrid Brummelman, Programmamanager Ouderbetrokkenheid en plv. directeur Communicatie, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

 Volg Hans via Twitter en LinkedIn

 

Erkende kwaliteit bij Sardes