Drs Ilene Krause

Drs Ilene Krause
Drs Ilene Krause
Adviseur
i.krause@sardes.nl

Voorstellen

Ik heet Ilene Krause en werk sinds 1 april 2020 als strategisch adviseur bij Sardes. Een bijzonder moment om ergens te beginnen in een periode die we ons allemaal nog lang zullen heugen: de corona-crisis. Een crisis is een disruptief fenomeen dat ons uitdaagt om ons aan te passen aan een nieuwe werkelijkheid. Er worden dingen afgebroken, maar het biedt ook kansen voor vernieuwing, voor verandering. Ineens blijken er dan dingen mogelijk, die we ons eerder niet eens konden voorstellen. De vernieuwingskracht die dan vrijkomt geeft mij enorm veel energie. Deze houding kenmerkt mij: ik zie in alles de mogelijkheden. De kansen die in een situatie besloten liggen. Ik ben een ‘omdenker’ pur sang.

Ik heb een groot hart voor mensen en ontwikkelen. Daarnaast ben ik veranderkundige en organisatie-antropoloog. Ik heb een enorme fascinatie voor menselijk gedrag in organisaties en heb een scherp oog voor patronen en voor wat er ‘onder water’ speelt. Ik kan goed anticiperen op allerlei ontwikkelingen en razendsnel de vertaalslag maken naar de implicaties hiervan voor de praktijk. Ik schakel dan ook moeiteloos van strategisch naar tactisch en operationeel niveau. Ik kom met verfrissende inzichten en met werkbare oplossingen voor knelpunten en problemen. 

Resultaten

Een vernieuwende visie en aanpak  
 Zicht op de kansen en mogelijkheden die een situatie met zich meebrengt
 Heldere vertaalslag van strategie naar de praktijk
 Een gedragen verandering tot stand brengen

Ervaring en opleiding

Naast de opleiding HBO Personeel & Arbeid, heeft Ilene aan de USBO (Utrechtse School voor Bestuurs- en Organisatiewetenschappen) de leergang Organisatie, Cultuur en Management afgerond. Na eerder diverse HRM-functies te hebben vervuld, is zij later ook ondernemer geworden. In die hoedanigheid heeft zij de afgelopen 8 jaar in scholen gewerkt en heeft menig kind met haar docentteam naar allerlei (eind)doelen begeleid. Mede daardoor heeft zij een diepe kennis ontwikkeld van leerprocessen, maar ook veel inzicht gekregen in het onderwijsveld. Ook is zij bezig met werkgeluk. Zij gelooft erin dat iedereen talenten bezit waar de wereld behoefte aan heeft. Deze kennen, ontwikkelen en inzetten, maakt ons compleet. Als individu, maar ook als collectief.

Thema’s waar Ilene zich o.a. mee bezighoudt zijn: strategische advisering aan besturen, strategisch personeelsbeleid (waaronder personeelstekorten, werkdruk en anders organiseren), werkgeluk, passend onderwijs.

 

 

Erkende kwaliteit bij Sardes