Vacatures en stages

Vacature

 

Programma adviseur Alles is Gezondheid

Locatie: Utrecht centrum (Jaarbeurs JIM en Sardes)
Werkweek:  38 uur
Opleidingsniveau:  WO
Duur: Tijdelijk (tot en met 31-12-2021)
Ingangsdatum: 1 september 2019

Ben jij een enthousiaste, zelfstandige adviseur met uitstekende schrijfvaardigheden en steek je je handen graag uit de mouwen voor een gezonder Nederland? Wil je een actieve rol spelen bij vernieuwende projecten die domeinoverstijgend werken aan gezondheid, en heb je een goed gevoel voor samenwerking met publieke- en private organisaties? Alles is Gezondheid zoekt een programma-adviseur die ontwikkelingen in de projecten overziet, kan duiden en adviseren, én kan samenbrengen in concrete vervolgstappen.

Alles is Gezondheid is een landelijk (overheids-)programma en netwerk van ruim drieduizend publieke - en private partners, die samenwerken aan de beweging naar een gezonder en vitaler Nederland. Het programma wordt uitgevoerd door een team van 14 enthousiaste mensen. We werken gedreven aan een belangrijk doel en wisselen serieuze onderwerpen graag af met een vleugje humor. Het team bestaat uit diverse inhoudelijke- en netwerkadviseurs, communicatieadviseurs, een officemanager en wordt geleid door het hoofd van het programmabureau. In de rol van adviseur werk je nauw samen met het programmahoofd, je ondersteunt en adviseert haar en werkt met diverse collega’s samen aan het behalen van de doelen van het programma.

 

Taken

Je taken en verantwoordelijkheden zijn:

• Het begeleiden en adviseren over de voortgang van projecten
• Meewerken aan lokale, regionale of landelijke (gezondheid)initiatieven ofwel zelfstandig ofwel met een collega
• Meedenken over de strategie, zowel landelijk als regionaal als lokaal
• Signaleren van kansen voor gezondheid bij brede maatschappelijke ontwikkeling
• Ontwikkelen van jaarplannen en schrijven van evaluaties en adviezen
•  Deelnemen aan diverse bijeenkomsten en zorgen dat vervolgacties (gezamenlijk) opgepakt worden
•  Extern actief als vertegenwoordiger van zowel het programmabureau als het netwerk Alles is Gezondheid

 

Profiel

Je hebt een afgeronde opleiding op wo-niveau. Je hebt vijf tot tien jaar werkervaring, waarbij onder andere hebt gewerkt met projecten of programma’s. Je hebt aantoonbare affiniteit met thema Gezondheid of andere maatschappelijk thema’s zoals circulaire economie, duurzaamheid of onderwijs.

Alles is Gezondheid is op zoek naar een enthousiaste persoonlijkheid die gemakkelijk verbindingen legt en die in kansen meedenkt. Iemand die innovatief en buiten kaders durft te denken en te doen, maar ook weet hoe de huidige kaders of organisaties werken. Het spreekt voor zich dat je natuurlijk ook betrokken, flexibel, probleemoplossend, bestuurlijk sensitief, daadkrachtig, zelfstandig en resultaatgericht bent. Je kunt goed samenwerken, weet op gepaste momenten je invloed uit te oefenen en hebt goede adviesvaardigheden. Bovendien ben je een vlotte schrijver.

 

Inclusiviteit

Alles is Gezondheid wil een afspiegeling zijn van de samenleving. Bij onze wervingsstrategie houden wij hier rekening mee. En als blijkt dat je een verrijking bent van onze personele samenstelling door daaraan bij te dragen, dan zien we dat als meerwaarde.

 

Wat krijg je ervoor terug?

Je maakt onderdeel uit van een maatschappelijk relevante – en interessante organisatie. Afhankelijk van je ervaring en opleiding bieden we een marktconform salaris bij een fulltime dienstverband. In de organisatie houdt een fulltime dienstverband in dat je voor 38 uur werkt en wordt uitbetaald. Het gaat om een tijdelijke aanstelling tot 2021. Wij bieden goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een ruime verlofregeling en opleidings- en ontwikkelmogelijkheden. Je werkt een deel in Utrecht op ca. 5 minuten lopen vanaf het station, maar soms werk je vanuit een flexplek in een andere stad of vanuit huis.

 

De organisatie

Alles is Gezondheid is een programma dat uitgevoerd wordt door een zelfstandig team, onder verantwoordelijkheid van Sardes. Je komt in dienst van Sardes maar bent grotendeels actief voor Alles is Gezondheid. Sardes is specialist op het gebied van onderwijs, opvang en opvoeding. Wij begeleiden innovatieprocessen en coördineren landelijke educatieve vernieuwingsprogramma's. Door wetenschap, beleid en praktijk te verbinden, komen wij samen met opdrachtgevers tot adequate oplossingen en effectieve werkwijzen.

 

Reageren en contact

Wil je solliciteren op deze functie? Stuur dan je CV en motivatie  naar Rianne Heijmans

 Je kunt reageren t/m 9 juni 2019. De eerste gesprekken worden gepland vanaf de week van 24 juni (in week 26 en week 27).

Voor vragen over de inhoud kun je contact opnemen met het hoofd van het programmabureau Karen van Ruiten via office-manager Tialda Fongers: tialda.fongers@allesisgezondheid.nl of op telefoonnummer 06–82666091.  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

 

 

Stages

Voel je je aangesproken door het werk van Sardes? Wij bieden (master)studenten graag de gelegenheid om stage te lopen. Per semester (september-januari en januari-juni) hebben we plaats voor twee studenten. Als je kiest voor een stage bij Sardes draag je bij aan een van de projecten waar op dat moment aan gewerkt wordt. Opdrachten van Sardes zijn o.a.: Wat zijn de opbrengsten van VVE of van schakelklassen in een gemeente? Wat kunnen we zeggen over de kwaliteit van de kinderopvang? Hoe breng je een doorgaande lijn tot stand binnen het onderwijsachterstandenbeleid? Hoe betrek je ouders bij de ontwikkeling van hun kind? Sardes brengt processen en opbrengsten zo helder mogelijk in beeld en geeft op basis van de uitkomsten adviezen. Ook zijn we betrokken bij de implementatie van beleidsmaatregelen. Flexibiliteit en maatwerk staan in onze opdrachten voorop. Het gaat om concrete onderzoeken (kwantitatief als kwalitatief) en advies, en om deskundigheidstrajecten die Sardes uitvoert in opdracht van derden. 

Voor de periode januari -  juli 2019 zijn de stageplekken gevuld. Vanaf heden kun je je belangstelling voor het semester september 2019 - januari 2020 weer kenbaar maken.

We zijn voor het komende semester op zoek naar stagekandidaten:

Een student (bachelor of master) die zich bezig wil houden met Integrale Kindcentra (IKC). In een integraal kindcentrum werken (ten minste) kinderopvang en onderwijs samen. Zij willen gezamenlijk een omgeving creëren waar kinderen hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Sardes ondersteunt IKC’s bij het komen tot een gedeelde visie, teamvorming en een inhoudelijk doorgaande lijn. Maar wij zijn ook actief als het gaat om de organisatorische en financiele aspecten van IKC-vorming of om verduurzaming. Een stagiaire gaat aan de slag met het uitwerken van hieraan ondersteunende producten en diensten, zoals bijvoorbeeld een whitepaper, een spel of een digitaal assessment. Lijkt dit je een uitdagende en passende stage-opdracht? Mail ons je cv en motiviatie via: secretariaat@sardes.nl

Andere stagiaires moedigen we ook aan kennis met ons te maken. Stuur ons een mail met je cv en motiviatie. Wil je daarbij aangeven in welk concreet Sardes-thema je je tijdens je stage wilt verdiepen? Bekijk hiervoor onze website. We kijken dan of er bij dit thema mogelijkheden zijn om deel te nemen aan een project. Je kunt mailen aan: secretariaat@sardes.nl