Vacatures en stages

Vacature: startende onderzoeker /adviseur 

Locatie:                 Utrecht centrum (Lange Viestraat 371)
Werkweek:           32-40 uur
Opleidingsniveau: WO
Duur:                      jaarcontract, uitzicht op vast contract

Ben jij dé ambitieuze, leergierige, creatieve beginnende onderzoeker / adviseur die van aanpakken weet en zich graag vastbijt in complexe vraagstukken? Heb jij uitstekende onderzoeksskills (denk aan dataverzameling, analyses en visuele prestentaties van de resultaten)? Ben jij sterk in het schrijven van teksten en kun jij samen met collega’s werken aan projecten afgestemd op de vraag van opdrachtgevers in de educatieve sector? Plus dat extra dat jij met je meebrengt? Dan ben jij degene die wij zoeken!

Wat ga je doen en wat zijn je verantwoordelijkheden?

Je werkt in een team aan met name onderzoeksprojecten
   in opdracht van diverse klantgroepen (gemeenten, landelijke overheid,
   schoolbesturen, kinderopvangorganisaties).
Je doet kwalitatief en kwantitatief onderzoek en 
  neemt deel aan commerciële acquisitieactiviteiten en schrijft (mee aan) offertes. 
Je draait mee in adviestrajecten. 
Je zet bij opdrachten o.a. social media slim in.
Je schrijft verslagen, rapporten en artikelen en 
  maakt presentaties en infographics.

Wat vragen wij van je?

Je hebt een academische opleiding, bijvoorbeeld bestuurskunde of een studie binnen de sociale wetenschappen, zoals onderwijskunde. Wij vinden het een pré, als je bent gepromoveerd in een van deze disciplines of als je een paar jaar relevante werkervaring hebt.
Je hebt belangstelling voor beleid en praktijk van het onderwijs en jeugd.
Je hebt een goed gevoel voor statistiek en kunt bij onderzoeksopdrachten zelfstandig aan de slag met dataverzameling, bijvoorbeeld het opzetten en digitaliseren van vragenlijsten, het analyseren van de gegevens (SPSS en Excel) en het maken van infographics.
Ook draag je bij aan adviestrajecten voor opdrachtgevers bij invoering van wet- en regelgeving en beleid: het maken van beleidsscenario’s, doorrekeningen en implementatiestrategieën.
Je kunt meedenken over de vragen die er spelen in de markt en mogelijkheden hoe Sardes hier ondernemend op kan inspelen.
Jouw inzicht in de relatie tussen wetenschap en praktijkoplossingen helpen daarbij.

Wat bieden wij?

Een baan als beginnend onderzoeker / adviseur in het dynamische en veelzijdige werkveld van onderwijs en jeugd, met ruimte om je eigen specialisme op te bouwen. Eerst als junior, maar als jij ambitie en potentie toont kunnen wij jou ondersteunen om je verder te ontwikkelen tot onderzoeker / adviseur.

Je komt te werken bij een professioneel onderzoeks- en adviesbureau, waar 30 onderzoekers, adviseurs en procesbegeleiders werkzaam zijn. Sardes is een toonaangevende speler in dat veld die vernieuwende ontwikkelingen aanjaagt, begeleidt en evalueert. We willen een bijdrage leveren aan duurzame oplossingen voor educatieve vraagstukken, het verbeteren van kansengelijkheid en de kwaliteit van educatieve instellingen. 

En verder:
een marktconform salaris
een werkweek van minimaal 32 uur
in eerste instantie een contract van een jaar

Inclusiviteit

Sardes wil een afspiegeling zijn van de samenleving. Bij onze wervingsstrategie houden wij hier rekening mee. Als blijkt dat je een verrijking bent van onze personele samenstelling door daaraan bij te dragen, dan zien we dat als meerwaarde.

Reageren en contact

Wil je solliciteren op deze functie? Stuur dan je CV en motivatie  naar Rianne Heijmans
Je kunt reageren tot en met vrijdag 13 september 2019. De eerste gesprekken worden gepland in de week van 23 september. 
Voor vragen over de inhoud kun je contact opnemen met Rianne Heijmans op 030-2326200.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

 

Stages

Voel je je aangesproken door het werk van Sardes? Wij bieden (master)studenten graag de gelegenheid om stage te lopen. Per semester (september-januari en januari-juni) hebben we plaats voor twee studenten. Als je kiest voor een stage bij Sardes draag je bij aan een van de projecten waar op dat moment aan gewerkt wordt. Opdrachten van Sardes zijn o.a.: Wat zijn de opbrengsten van VVE of van schakelklassen in een gemeente? Wat kunnen we zeggen over de kwaliteit van de kinderopvang? Hoe breng je een doorgaande lijn tot stand binnen het onderwijsachterstandenbeleid? Hoe betrek je ouders bij de ontwikkeling van hun kind? Sardes brengt processen en opbrengsten zo helder mogelijk in beeld en geeft op basis van de uitkomsten adviezen. Ook zijn we betrokken bij de implementatie van beleidsmaatregelen. Flexibiliteit en maatwerk staan in onze opdrachten voorop. Het gaat om concrete onderzoeken (kwantitatief als kwalitatief) en advies, en om deskundigheidstrajecten die Sardes uitvoert in opdracht van derden. 

Voor de periode september 2019 - januari 2020 zijn de stageplekken gevuld. Vanaf heden kun je je belangstelling voor het semester januari -  juli 2020 kenbaar maken.

 

We zijn voor het komende semester op zoek naar stagekandidaten:

Een student (bachelor of master) die zich bezig wil houden met Integrale Kindcentra (IKC). In een integraal kindcentrum werken (ten minste) kinderopvang en onderwijs samen. Zij willen gezamenlijk een omgeving creëren waar kinderen hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Sardes ondersteunt IKC’s bij het komen tot een gedeelde visie, teamvorming en een inhoudelijk doorgaande lijn. Maar wij zijn ook actief als het gaat om de organisatorische en financiele aspecten van IKC-vorming of om verduurzaming. Een stagiaire gaat aan de slag met het uitwerken van hieraan ondersteunende producten en diensten, zoals bijvoorbeeld een whitepaper, een spel of een digitaal assessment. Lijkt dit je een uitdagende en passende stage-opdracht? Mail ons je cv en motiviatie via: secretariaat@sardes.nl

Andere stagiaires moedigen we ook aan kennis met ons te maken. Stuur ons een mail met je cv en motiviatie. Wil je daarbij aangeven in welk concreet Sardes-thema je je tijdens je stage wilt verdiepen? Bekijk hiervoor onze website. We kijken dan of er bij dit thema mogelijkheden zijn om deel te nemen aan een project. Je kunt mailen aan: secretariaat@sardes.nl