Sardes op studiereis naar Denemarken

19 september 2017

Eind deze week gaat Sardes op studiereis naar Denemarken, met als middelpunt de stad Aarhus, culturele hoofdstad 2017. We krijgen een doorkijkje in het Deense onderwijs door het bezoeken van een aantal scholen en voorscholen. We horen over de uitdagingen waar zij voor staan, over hoe zij de leerlingen voorbereiden op het leven na school in een democratische samenleving, en hoe zij samenwerken met andere instellingen (jeugdzorg, gezondheidszorg, etc.).

Ook zijn we te gast bij de organisatie Cesso. Cesso koppelt bedrijven en scholen aan elkaar. Het idee is dat leerlingen creatieve oplossingen aandragen voor bepaalde problemen waar bedrijven mee worstelen. We zien ook een aantal voorbeelden van (voor)scholen waar kinderen met een migratieachtergrond worden opgevangen.

Kunst en cultuur komen we tegen in Viborg, waar kinderen in en buiten schooltijd op allerlei manieren kunstzinnig bezig zijn. In het dorpje Favrskov zijn we te gast bij een “landsbytræf” met als thema: de gevolgen van krimp. Verschillende dorpskernen laten daar op een soort informatiemarkt aan elkaar zien wat ze doen om leefbaar te blijven ondanks het afnemende aantal inwoners, en ook welke invloed krimp heeft op scholen. In Aarhus zelf dompelen we ons onder in activiteiten rondom de Culturele Hoofdstad.

Vol nieuwe kennis en inspiratie staan we maandag weer voor u klaar bij Sardes.

 

Sardes is van donderdag 20 september tot zondag 24 september 2018 op studiereis.
In dringende gevallen kunt u bellen met 06 4533 0012.