Week van de opvoeding

09 oktober 2019

Of je nu naar de Luizenmoeder kijkt of de (sociale)media volgt, de relatie tussen ouders en school lijkt niet al te best. En dat is jammer, want een goede samenwerking tussen ouders en school is van groot belang voor de kinderen en blijkt in de praktijk wel degelijk mogelijk. "Tijd voor ontwikkeling, tijd voor goede voorbeelden” blogt Jacqueline de Maa, senior adviseur bij het ITTA. Sardes en het ITTA ontwikkelden samen www.ouderwijs.net.

Lees de blog: https://www.itta.uva.nl/nieuws/blog-ouderwijs-241

 

Ouderwijs.net

Ouderwijs.net is een platform voor professionals in het po en vo. Het biedt inspiratie, ervaring en expertise voor de samenwerking tussen ouders en onderwijs. Met een scan, instrumenten, praktijkvoorbeelden en literatuur kunnen scholen de relatie met ouders in kaart brengen en versterken. Ouderwijs.net focust vooral op het versterken van vaardigheden van ouders als het gaat om de taalontwikkeling van de kinderen.

Hoe ouderwijs is jouw school? Vul de scan in op de website en ontvang advies op maat. Ouderwijs.net wil de beschikbare informatie over het samenwerken met ouders toegankelijk en vindbaar maken voor het onderwijs. Help mee en maak Ouderwijs.net zichtbaar via jouw mediakanalen!

 

Instrumenten en tips

Op de website www.ouderwijs.net vindt u methodieken en instrumenten voor op en om de school, mooie voorbeelden uit de praktijk, kennisclips gemaakt met experts, een bibliotheek met relevante wetenschappelijke literatuur en de Scan Educatief Partnerschap. De Scan is een instrument om de (educatieve) samenwerking met ouders in kaart te brengen en biedt aanknopingspunten om deze te versterken

 

Maak ouderwijs.net zichtbaar 

Ouderwijs.net wil de beschikbare informatie over het samenwerken met ouders toegankelijk en vindbaar maken voor het onderwijs. Help mee en maak Ouderwijs.net zichtbaar door via uw kanalen aandacht te besteden aan de website Ouderwijs.net. Dit helpt anderen Ouderwijs.net te vinden!

 

Ouderwijs.net is een initiatief van ITTA UvA en Sardes en is tot stand gekomen met steun van het actieprogramma Tel mee met Taal.