Stagiaire Linske daagt talentvolle po-leerlingen uit

04 mei 2020

Talentvolle leerlingen zijn slim en nieuwsgierig. Ze hebben veel vragen en worden graag uitgedaagd. Daar is Acadin voor. Een digitale leeromgeving met een uitdagend onderwijsaanbod voor talentvolle kinderen in het primair onderwijs. Stagiaire Linske Huijssen droeg hier met veel plezier haar steentje aan bij. 

“Ik mocht opdrachten ontwikkelen voor groep één tot en met vier”, vertelt Linske. “Dat was nog best een uitdaging, want een deel van deze kinderen is nog in de beginfase van het leren lezen. Dat maakte het lastig om in te schatten wat hun niveau is. Gelukkig konden mijn begeleidster Joke Kruiter en taalexpert Kees Broekhof me daar goed bij helpen.” 

 

Onderzoek

Om haar doelgroep, hun kennisniveau en interesses, nog beter te leren kennen bekeek Linske diverse afleveringen van Schooltv. Deze kennis combineerde ze met het instructie-ontwerpmodel van Morrison (2013). Dit resulteerde in zeven verrijkende opdrachten voor talentvolle kinderen. Om te voorkomen dat het werkgeheugen van de leerlingen onnodig belast wordt, biedt Linske de informatie op verschillende manieren aan. Tekst, beeld en proefjes worden slim afgewisseld. 
 

Reacties

Binnenkort staan de zeven opdrachten van Linske online. Dan zal blijken of het haar gelukt is de talentvolle kinderen uit te dagen. “Ik heb geprobeerd uitdagende en interessante onderwerpen te kiezen, zoals de Poolnacht en de Dode Zee. Ik ben heel benieuwd hoe deze ontvangen worden.” Wat ons betreft hoeft Linske zich daar geen zorgen over te maken. Onlangs presenteerde ze de uitkomsten van haar stage tijdens de wekelijkse Sardes KennisKoffie. De collega’s reageerden alom lovend.

Met het publiceren van de opdrachten op Acadin, komt er een einde aan Linske’s stage. “Ik laat een warme, gastvrije organisatie achter. Maar de Sardes-manier van werken, waarin autonomie én betrokkenheid centraal staan, neem ik met me mee.”


Ook stagelopen bij Sardes? 

Wil jij je net als Linske verdiepen in één van onze thema's? Per semester (september t/m januari en januari t/m juni) hebben we plaats voor twee studenten. Stuur ons een e-mail met je cv en motivatie. Wie weet vertel jij dan binnenkort tijdens onze KennisKoffie over jouw Sardes-avonturen.