Digitale kennissessie effectief samenwerken in lokale netwerken (gratis)

20 mei 2021

Gemeenten werken met veel partijen samen om de ontwikkelkansen voor kinderen en jongeren te optimaliseren. Taken, verantwoordelijkheden en budgetten voor jeugd- en onderwijsbeleid komen bijeen in bijvoorbeeld een LEA of een Gelijke Kansen Agenda. Op het lokale speelveld bewegen zich verschillende spelers, ieder met hun eigen perspectief en belang. Betrokkenheid en eigenaarschap zijn ingewikkelde vraagstukken bij het sturen op gemeenschappelijke doelen. Waarvoor neem je als gemeente verantwoordelijkheid en wat kun je verwachten van de spelers op het veld?

Gratis digitale kennissessie met expert Patrick Kenis

Sardes ontwikkelde een nieuw handelingskader, dat stuurt op gedeeld eigenaarschap in de lokale samenwerking. Op 20 mei vertellen wij hier meer over. Dit doen we samen met prof. dr. Patrick Kenis, hoogleraar Public Governance (Tilburg University) en expert op het gebied van netwerksamenwerking.


Programma

De kennissessie is gericht op beleidsmakers binnen gemeenten, opvang en onderwijs die nieuwe richting en energie willen geven aan hun samenwerking met als doel (nog) meer ontwikkelkansen voor kinderen en jongeren.

 

Wat kunt u verwachten? 

  • Presentatie Nieuw perceptief op lokale samenwerking – Anne Hoogenboom (Sardes)
  • Inleiding Het netwerk als effectief instrument in de lokale samenwerking – Prof. dr. Patrick Kenis (Tilburg University)
  • Discussie in subgroepen aan de hand van dilemma’s.  


Algemene informatie

Datum en locatie

Deze kennissessie vindt digitaal plaats op donderdag 20 mei van 9.30 tot 11.30 uur. 

Deelname en kosten

Deelname is gratis.  

Meer weten?