IJsbrand Jepma

De (toekomstige) samenleving een beetje mooier maken voor kwetsbare kinderen en jongeren, daar gaat het mij om.

Neem contact met mij op:

Ik gun ieder kind het om zijn of haar talenten en ware potentieel te ontdekken, aan de hand van voortreffelijke pedagogisch medewerkers en leraren. Daar lever ik als allround onderzoeker en adviseur bij Sardes sinds 2006 met veel plezier en toewijding mijn bijdrage aan.

Je kunt bij mij terecht voor

Monitoring, evaluatie en (beleidsmatig en praktijkgericht) onderzoek naar onder andere de kwaliteit van de kinderopvang, (gemeentelijk) onderwijsachterstandenbeleid / gelijke kansen, educatieve kwaliteit, de lerende organisatie en inclusiever onderwijs.

Zo ga ik te werk

Aan mij heb je een geëngageerde ‘kritische vriend’. Lastige vragen ga ik niet uit de weg. Ik ben intrinsiek gemotiveerd om goede dienstverlening te bieden op het gebied van innovatie, onderzoek, advisering. Ik werk snel, ben accuraat en hanteer hoge kwaliteitsstandaarden. Ik lever informatieve en bruikbare producten en diensten. Pas als jij tevreden bent, dan ben ik dat ook.

Ik sta in mijn kracht als ik…

Wetenschap, beleid en praktijk mag verbinden. Ik schakel makkelijk tussen de diverse niveaus en perspectieven en ben daardoor een goede gesprekspartner voor bestuurders, leidinggevenden, managers, beleidsmakers, wetenschappers en praktijkprofessionals.

Ik raak geïnspireerd van…

De beweging naar inclusiever onderwijs. Vroeger werden kinderen en jongeren met heel diverse ondersteuningsbehoeften bij voorkeur uit elkaar gehaald en in aparte schooltypen onderwezen. Vandaag de dag kunnen leerlingen met extra ondersteuningsbehoeften een regulier schooldiploma halen. Ik kan daar enorm van genieten en maak een diepe buiging voor alle professionals die dit mogelijk hebben gemaakt.