Klik hier voor de online versie
Januari 2019
Vmbo-conferentie 2019
Samen toekomst maken
logo van Sardes
decoratie pijl voor titel Inspiratie
Wilt u innoveren en samenwerken in het onderwijs, maar loopt u weleens tegen belemmeringen aan? Zoekt u inspiratie? En wilt u weten hoe andere scholen innoverende ideeën aanpakken? Kom dan naar de vmbo-conferentie.

Komende weken geven we u graag voorproefjes in de vorm van inspirerende artikelen. Deze keer van keynote speaker Marco Snoek: leraren die hun onderwijs willen innoveren, lopen soms tegen belemmeringen aan. Tijdens de vmbo-conferentie geven wij handvatten om samenwerking effectief vorm te geven. Waaronder de keynote van Snoek. In deze mailing een link naar zijn artikel in Van12tot18 over onderwijsinnovatie en kwaliteitsborging. 

Direct aanmelden
Meer lezen van onze keynote speaker? >
Inspiratie
decoratie pijl voor titel Programma
Sardes presenteert samen met de VO-raad, het Platform TL en Stichting Platforms vmbo informatieve lezingen, activerende workshops en inspirerende schoolvoorbeelden over samenwerken in en rond het onderwijs. 

09:45 uur Opening met optreden & welkomstwoord dagvoorzitter
10:15 uur Keynote Marco Snoek, lector Leren & Innoveren (HvA)
                'Samen toekomst maken vraagt veel van verschillende partijen,
                maar allereerst veel van de leraar in het vmbo'
10:45 uur Korte koffie- en theepauze
11:00 uur Eerste ronde lezingen, schoolvoorbeelden & workshops
12:30 uur Uitgebreide lunch & bezoek aan informatiemarkt
13:30 uur Tweede ronde lezingen, schoolvoorbeelden & workshops
15:00 uur Plenaire afsluiting van de dag: werken met vmbo-leerlingen? 
                WALHALLAb zegt: Alles kan en moed moet!
15:30- 16:30 Uitgebreide borrel & napraten

Kom 13 maart 2019 samen toekomst maken in Den Bosch.

Meer informatie en aanmelding >
decoratie pijl voor titel Wat u kunt verwachten?
Onze lezingen geven inzicht in het hoe en waarom van samenwerken, zoals de Nieuwe Leerweg, 10/14 onderwijs en regionale samenwerking. Lees meer  

Onze workshops bieden handvatten om samenwerking vorm te geven en te versterken. Bijvoorbeeld over actieve en gemotiveerde leerlingen, het betrekken van leerlingen, samenwerken met ouders aan LOB, onderzoekend en ontdekkend leren in het Learning Lab, en kansen vergroten door zelfsturing ontwikkelen. Lees meer 

Onze schoolvoorbeelden bieden inspiratie om nieuwe samenwerkingen aan te gaan. Zoals: het flexrooster van het Avila College in Hengelo; eigenaarschap  stimuleren met We Own The School bij het IJburg College; een bijzondere samenwerking tussen Etty Hillesum Lyceum & VSO Ambelt met Klassen met Expertise; een beroepsgerichte mavo - Buitenhout College in Almere; en meer. Lees meer

Sardes is een onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van onderwijs, opvang en opvoeding. Wij willen de ontwikkelings­kansen van kinderen, jongeren en volwassenen vergroten. Sardes heeft geen winstoogmerk: wij investeren in innoverende onderwijsprojecten.

logo van Sardes
foto van een vrouw met een kind
leeg plaatje
Sardes
Postbus 2357
3500 GJ  Utrecht

(030) 232 62 00   symbool van telefoon
secretariaat@sardes.nl   symbool van e-mail
www.sardes.nl   symbool van internet
@SardesUtrecht   symbool van twitter
facebook.com/sardesBV   symbool van facebook
logo van cedeo-erkenning

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in het verleden met Sardes heeft samengewerkt of interesse heeft getoond in ons werk. Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden. Is deze nieuwsbrief aan u doorgestuurd en wilt u deze vaker ontvangen? Dan kunt u zich hier aanmelden.

##PIXEL##