Klik hier voor de online versie
April 2019
Nieuwsbrief
Kwaliteit in de kinderopvang
logo van Sardes
decoratie pijl voor titel
De resultaten van LKK2019 (Landelijke Kwaliteitsmonitor Kinderopvang) zijn bekend. Kunnen we tevreden achteroverleunen of zijn er nieuwe impulsen nodig om te kwaliteit te verbeteren?

Lees er meer over in deze nieuwsbrief.
Of bezoek het symposium Nieuwe impulsen voor kwaliteit in de kinderopvang op 23 mei 2019.
decoratie pijl voor titel Landelijke kwaliteit gemeten
De emotionele kwaliteit van de kinderopvang is op orde, maar de educatieve kwaliteit blijft achter. Dit blijkt uit de tweede meting van de Landelijke Kwaliteitsmonitor Kinderopvang (LKK 2018). Herkent u deze resultaten binnen u eigen kinderopvang? Hoe erg is dit? En hoe zien de pedagogisch medewerkers dit zelf? Bekijk de 'resultaten in vogelvlucht'. Leuk om te bespreken met uw team.
Resultaten in vogelvlucht >
Landelijke kwaliteit gemeten
decoratie pijl voor titel In 3 stappen naar een krachtige opvang
Wilt u - in drie stappen - naar een krachtige kinderopvang? Op basis van een diagnose (stap 1: wat doet u al?) en uw ambitie (stap 2: wat wilt u bereiken?) biedt Sardes een maatwerkprogramma van workshops en masterclasses voor pedagogisch medewerkers en pedagogisch coaches (stap 3). Deze aanpak zorgt ervoor dat u een krachtige kinderopvang van hoge kwaliteit biedt, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten. 

Meer inspiratie? Kom naar het symposium of lees de folder.
Download de folder over krachtige kinderopvang >
In 3 stappen naar een krachtige opvang
decoratie pijl voor titel Baby in de kinderopvang
Het volgen van een babyopleiding is een verplichting van IKK. Ons advies? Kies een training die aansluit bij uw wensen! De training 'Baby in de kinderopvang' biedt - naast de basis - de mogelijkheid om u te verdiepen in eigen thema’s die spelen op de groep en passen bij de leervragen die u (of uw medewerkers) hebt. Zo groeit iedereen, beginner of ervaren kracht op de babygroep, naar een hoger niveau. Wij bieden nieuwe inzichten uit onderzoek, leuke speelse spelideeën en praktische tips om nog betere babyopvang te bieden. Het resultaat? Medewerkers neer kunnen zetten als baby-professional en een opvang voor baby’s waarin rust en uitdaging in balans zijn.

Lees ook de publicatie Baby in de opvang - inspirerende voorbeelden.
Meer informatie over de training >
Baby in de kinderopvang
decoratie pijl voor titel Symposium
Elke ambitieuze kinderopvangorganisatie wil een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de kinderen op de groepen. Tegelijk zien we in de praktijk grote verschillen in de mate waarin pedagogisch medewerkers daarin slagen. Welke ambitieniveaus kunnen we onderscheiden? Welke valkuilen liggen er voor organisaties die streven naar hoge kwaliteit? En waarom is de vrijspelbegeleiding zo belangrijk in dit verhaal?

Kom op 23 mei naar het symposium Nieuwe impulsen voor kwaliteit in de kinderopvang. Een symposium voor bestuurders, directeuren en managers binnen de kinderopvang waarin u te weten komt of er nieuwe impulsen nodig zijn om de (educatieve) kwaliteit van uw kinderopvang te verbeteren.
Meer informatie en aanmelding >
decoratie pijl voor titel Agenda
23 mei 2019
Symposium Nieuwe impulsen voor kwaliteit in de kinderopvang


23 mei 2019
Actieve schoolontwikkeling PO

21 november 2019
Quickstart IKC

Sardes is een onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van onderwijs, opvang en opvoeding. Wij willen de ontwikkelings­kansen van kinderen, jongeren en volwassenen vergroten. Sardes heeft geen winstoogmerk: wij investeren in innoverende onderwijsprojecten.

logo van Sardes
foto van een vrouw met een kind
leeg plaatje
Sardes
Postbus 2357
3500 GJ  Utrecht

(030) 232 62 00   symbool van telefoon
secretariaat@sardes.nl   symbool van e-mail
www.sardes.nl   symbool van internet
@SardesUtrecht   symbool van twitter
facebook.com/sardesBV   symbool van facebook
logo van cedeo-erkenning

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in het verleden met Sardes heeft samengewerkt of interesse heeft getoond in ons werk. Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden. Is deze nieuwsbrief aan u doorgestuurd en wilt u deze vaker ontvangen? Dan kunt u zich hier aanmelden.

##PIXEL##