Klik hier voor de online versie
Mei 2020
De lerende kinderopvang- organisatie
Ontdek het nieuwe praktijkinstrument van Sardes
logo van Sardes
Als er één bedrijfstak is, waar de afgelopen jaren veel veranderd is, dan is het de kinderopvang wel. U weet als geen ander hoe het is om uw dienstverlening continu aan te moeten passen. Vanuit de wens om te innoveren, de noodzaak om concurrerend te blijven, of door externe factoren zoals deze coronacrisis. Eén ding is zeker: u heeft uw aanpassingsvermogen sterk ontwikkeld. Om ook in de toekomst snel in te spelen op veranderingen, heeft u inzicht nodig. In de potentie en het lerend vermogen van uw kinderopvangorganisatie. 
 
Weet u hoe groot het lerend vermogen van uw kinderopvang echt is? 
Wij maken dit meetbaar. Als eerste en enige in Nederland heeft Sardes een praktijkinstrument ontwikkeld, waarmee u de kwaliteit van uw kinderopvang als lerende organisatie overzichtelijk in kaart brengt. Het instrument toont waar organisaties staan en waar zij zich als lerende organisatie verder in kunnen ontwikkelen. Maar kan naar wens ook inzicht bieden en zaken als het innoverend vermogen en ondernemerschap van uw pedagogisch medewerkers. Het instrument kan flexibel worden toegepast. We sluiten aan bij de wensen en behoeften van de organisatie.

"Het praktijkinstrument heeft als doel de kwaliteit van de kinderopvang te verbeteren én de ontwikkeling van de kinderen optimaal te stimuleren." - Sardes 

Neem contact met ons op >
decoratie pijl voor titel Het praktijkinstrument
Het instrument werkt met 7 bouwstenen, waaronder pedagogisch leiderschap, structuur en innovatie (zie voorbeeld hieronder). Het geeft helder weer waar de kracht van uw organisatie, en de meeste potentie voor groei, ligt.


 
Voor wie is het ontwikkeld? 
Het instrument is geschikt voor kinderdagopvang, kortdurende peuteropvang / voorschoolse educatie én buitenschoolse opvang. Het is bij uitstek geschikt om verschillende typen kinderopvang, locaties of medewerkers binnen uw organisatie met elkaar te vergelijken. En biedt concrete verbeterpunten om te leren en professionaliseren als kinderopvangorganisatie. 
 
Wij gaan graag met u in gesprek
Sardes werkt graag samen met ambitieuze kinderopvangorganisaties die het beste uit hun kinderen én personeel willen halen. Bent u benieuwd wat het praktijkinstrument uw kinderopvang oplevert? Neem dan contact op met één van onze specialisten: IJsbrand Jepma (ij.jepma@sardes.nl) of Sanne Spiero (s.spiero@sardes.nl). 
Meer weten over het praktijkinstrument? >
decoratie pijl voor titel Vraag ons e-book over lerende kinderopvangorganisaties gratis aan
Het praktijkinstrument is ontwikkeld op basis van het boek ‘Lerenderwijs: samen werken aan de pedagogische kwaliteit in de kinderopvang’ (Boonstra & Jepma, 2014).

In dit boek
Leest u meer over de zeven unieke bouwstenen, die samen de basis vormen voor het nieuwe praktijkinstrument. Ontdek hoe u de pedagogische kwaliteit van uw kinderopvangorganisatie 
kunt vergroten, door een lerende organisatie te worden. 

Vraag het e-book gratis aan
Wilt u het gratis e-book ontvangen? Stuur dan een mail naar schrijver en onderzoeker IJsbrand Jepma via 
ij.jepma@sardes.nl.Vraag het ebook gratis aan >

Sardes is een onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van onderwijs, opvang en opvoeding. Wij willen de ontwikkelings­kansen van kinderen, jongeren en volwassenen vergroten. Sardes heeft geen winstoogmerk: wij investeren in innoverende onderwijsprojecten.

logo van Sardes
foto van een vrouw met een kind
leeg plaatje
Sardes
Postbus 2357
3500 GJ  Utrecht

(030) 232 62 00   symbool van telefoon
secretariaat@sardes.nl   symbool van e-mail
www.sardes.nl   symbool van internet
@SardesUtrecht   symbool van twitter
facebook.com/sardesBV   symbool van facebook
logo van cedeo-erkenning

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in het verleden met Sardes heeft samengewerkt of interesse heeft getoond in ons werk. Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden. Is deze nieuwsbrief aan u doorgestuurd en wilt u deze vaker ontvangen? Dan kunt u zich hier aanmelden.

##PIXEL##