Masterclass Activerende Didactiek

22 mei 2019

Je leerlingen actief en gemotiveerd! Welke leraar wil dat nou niet? De praktijk is vaak heel anders. De leefwereld van jongeren is zo gevuld dat school echt niet op de eerste plaats komt en dan heb je ook nog eens te maken met weerbarstige pubers. Er bestaat geen wondermiddel om actieve en gemotiveerde leerlingen te krijgen, maar er zijn wel technieken en vaardigheden te leren die je als leraar kunt inzetten om hier invloed op uit te oefenen. Ben je het type leraar dat in eerste instantie wil kijken naar wat je zelf (nog) kunt doen om leerlingen te activeren dan is deze masterclass iets voor jou.  

 

Programma

De masterclass activerende didactiek is praktisch van aard en gaat in op algemene didactische vaardigheden die je kunt ontwikkelen. Casussen uit de eigen lespraktijk van de deelnemers vormen de context voor het programma. Aan bod komen:

  • Invloed op motivatie: algemene psychologische principes rondom motivatie vertaald naar vaardigheden voor de onderwijspraktijk.
  • Kenmerken van pubers: inspelen op de specifieke ontwikkelingspsychologische kenmerken van pubers.
  • Activerende didactiek: algemeen didactische vaardigheden die bijdragen aan grotere betrokkenheid van leerlingen bij het onderwijs.

 

Resultaat

Deelnemers aan de masterclass gaan naar huis met een virtuele gereedschapskist gevuld met technieken en vaardigheden gericht op het motiveren en activeren van leerlingen die men in de eigen praktijk verder kan uitproberen en ontwikkelen.

 

Voor wie

Deze masterclass is bedoeld voor leraren in het voortgezet onderwijs die hun eigen didactische repertoire willen uitbreiden. Het gaat om algemene pedagogische en didactische vaardigheden, die in ieder vakgebied toe te passen zijn. 

 

Aanmelding en kosten

Deelname kost € 175,- per persoon, inclusief koffie/thee en materiaal. Aanmelden kan via de knop onderaan deze pagina. Na ontvangst van uw aanmelding zenden wij u een bevestiging en factuur.

Tot vier weken voor de start kunt u zonder kosten annuleren. Bij annulering binnen vier weken voor aanvang bent u de volledige deelnemersprijs verschuldigd. Bij verhindering heeft u het recht zich zonder kosten te laten vervangen, mits te voren aan de organisatie gemeld.

 

Datum en locatie

Woensdag 22 mei 2019, van 13.00 uur tot 16.30 uur. 

Sardes - Lange Viestraat 371, Utrecht.

 

De masterclass wordt verzorgd door drs. René Melisse, trainer en werkvormenspecialist.

Het is ook mogelijk om deze masterclass op uw eigen school te organiseren.

Voor meer informatie: r.melisse@sardes.nl

 

Aanmelden

Meer weten?