Delta & SKO willen kansen van kinderen vergroten met gezamenlijk strategisch beleidsplan

11 oktober 2023

Bevlogen onderwijs en kinderopvang in de gemeente Oosterhout, dat is waar Delta-onderwijs, Delta-voorschool en Stichting Kinderopvang Oosterhout (SKO) samen aan werken. 

Om werk te maken van gelijke kansen, en kinderen in Oosterhout een kwalitatief hoogwaardige doorgaande speel-, leer- en ontwikkelingslijn te bieden, willen de stichtingen hun samenwerking vergroten. Met hulp van Sardes ontwikkelden zij hiervoor een heldere visie op de samenwerking tussen onderwijs en opvang.

Gezamenlijk strategisch beleidsplan

Nu de visie staat, is het voor de stichtingen tijd voor de volgende stap: een gezamenlijk strategisch beleidsplan. Een plan dat een antwoord geeft op de maatschappelijke opgaven van onderwijs en opvang. En tegelijkertijd richting geeft aan de gezamenlijke toekomst van de stichtingen en de ontwikkeling van kinderen in en om Oosterhout. “Samenwerken aan een goede start, goed onderwijs en goede opvang voor alle kinderen levert aantoonbaar meer kansengelijkheid op”, licht Niels Brans, voorzitter college van bestuur van Delta, toe. “De kansen van alle kinderen in de gemeente Oosterhout vergroten, dat is onze gezamenlijke focus. Een gezamenlijk strategisch beleidsplan helpt daarbij.”

Gedegen proces

Vanwege de eerdere betrokkenheid van Sardes, begeleidt ze de organisaties ook bij de totstandkoming van dit plan. Niels Brans: “De kennis en ervaring van Sardes helpt een gedegen proces te ontwikkelen en perspectieven van alle stakeholders daarin mee te nemen. Aan het einde van dit proces hebben we onze collega’s nog eens drie vragen voorgelegd over drie thema’s waarvan we al weten dat ze in het plan terugkomen. Dat levert heel veel input op. Sardes helpt ons die betrokkenheid om te zetten in concrete, herkende doelen, waarmee we de komende jaren op onze locaties aan de slag gaan.”

Update (17-01-2024):
Op 16 januari 2024 werd het nieuwe beleidsplan met trots gepresenteerd. Klik op de afbeelding om het beleidsplan te bekijken.

Ariënsschool laat zich inspireren tijdens bijeenkomst over leesbevordering en taalontwikkeling

Leesbevordering binnen de jeugdgezondheidszorg: Lezen op Recept

Pabo-docenten houden van lezen, nu de studenten nog