Het jonge kind

Een hoogwaardig kwalitatief aanbod in kinderopvang en voor-en vroegschoolse educatie vergroot de ontwikkelkansen van jonge kinderen. Sardes draagt hieraan bij door de laatste wetenschappelijke inzichten te verbinden aan beleid en praktijk.

Investeren in jonge kinderen loont

Juist in de jonge jaren, waarin kinderen een enorme ontwikkeling doormaken, kunnen professionals in kinderopvang en onderwijs het verschil maken. Sardes gelooft dat een hoogwaardig kwalitatief aanbod in de voor- en vroegschoolse periode de ontwikkelingskansen van kinderen blijvend vergroot. In het bijzonder van kinderen die van huis uit minder kansen krijgen.

 

Educatieve kwaliteit en samenwerking

Als we aan ontwikkelingsstimulering denken, dan denken we bij Sardes aan educatieve kwaliteit: een rijke speel-leeromgeving, stimulerende interacties en hoge verwachtingen over de groeipotentie van kinderen. Daarnaast kunnen we niet genoeg het belang van samenwerking benadrukken. Tussen opvang en onderwijs, professionals onderling en de professional en de ouder.

 

Een optimale ontwikkeling

Graag denkt Sardes met overheden, gemeenten, kinderopvangorganisaties en onderwijs mee over strategie en beleid voor het jonge kind. Daarbij verbinden we altijd de laatste wetenschappelijke inzichten aan onze ervaringen in de praktijk. Met als uiteindelijk doel dat kinderen optimaal profiteren van het aanbod en zich tot hun volle potentieel kunnen ontwikkelen.

Opdrachtgevers vertellen

Sardes monitort Samen van Start: van samenwerking tot kindontwikkeling

Lees meer
Samen-van-Start-praatplaat-SCIO

Sardes onderzoekt inzet en impact pedagogische coaching voor Humankind

Lees meer

Gezamenlijke vve-monitor biedt 11 gemeenten verdiepend inzicht in vve-beleid

Lees meer

Stichting Peuterwerk zet koers naar de toekomst

Lees meer

Onze specialisaties op dit thema:

Uitgelichte publicaties

Nieuwsbrieven over dit thema