Sardes introduceert nieuwe directeur: Heleen Versteegen

31 augustus 2021

Acht jaar na zijn start als directeur van Sardes, maakt Hermann van Holt een nieuwe keuze. Nu de bestuurlijke fusie met CAOP voorspoedig verloopt maakt hij per 1 september 2021 plaats voor een nieuwe directeur: Heleen Versteegen. Zij zet de koers van de fusie met het CAOP voort en bouwt, samen met de collega’s van Sardes en het CAOP, verder aan de thema’s van Sardes: gelijke kansen (OAB); kwaliteit kinderopvang; taal en lezen; bestuur en strategie; passend onderwijs en inclusie.

Sardes DNA

“Sardes zit in mijn genen”, vertelt Heleen. Al ruim 20 jaar zet zij zich namens Sardes in voor de onderwijssector en met name voor gelijke kansen van kwetsbare kinderen en jongeren. Sinds 2018 vormt zij samen met Hermann het managementteam van Sardes. Nu zet Heleen de lijn, die ze samen met Hermann vormgaf, voort als directeur. “Samen met mijn bevlogen en inspirerende collega’s, wil ik Sardes sterker maken. Door trouw te blijven aan onze visie en tegelijkertijd te focussen op vernieuwing en professionalisering.”

Nieuwe rol Hermann

Hermann neemt afscheid van zijn rol als directeur, maar niet van Sardes. Hij gaat per 1 september aan de slag als Coördinator Innovatie & Ontwikkeling. “Er is zoveel te doen in het veranderende onderwijsveld”, legt hij uit. “Denk aan gelijke kansen, de uitdagingen rondom corona, het Nationaal Programma Onderwijs en het vervolg van het programma Alles is Gezondheid. Ik zet mijn expertise en mijn netwerk graag in om nieuwe ideeën en initiatieven te ontwikkelen. Die Sardes, samen met het CAOP, verder laten groeien.”

Woord van dank

Heleen kijkt ernaar uit om een betekenisvolle invulling te geven aan haar functie als directeur van Sardes. Daarnaast zal zij haar kennis en ervaring als adviseur blijven inzetten op projecten. Ook Hermann verheugt zich op zijn nieuwe rol en wil via deze weg iedereen bedanken voor de fijne samenwerking.

Oproep aan onderwijsprofessionals: geef je mening over evidence-informed werken

LKK presenteert voor de vijfde keer bevindingen kwaliteit Nederlandse kinderopvang

Universiteit Leiden zoekt nieuwe bijzonder hoogleraar voor leerstoel ‘Gelijke ontwikkelings- en onderwijskansen voor kinderen en jongeren’ van Sardes – Stichting CAOP