We merken dat gemeenten steeds vaker behoefte hebben aan een sparringpartner die over meerdere aspecten van het gemeentelijk onderwijsachterstandenbeleid (GOAB) kan meedenken. Daarom bieden we flexibele ondersteuning die aansluit bij jouw specifieke vraagstukken. Samen zetten we de eerste stappen. Zodat jij daarna, met je educatieve partners, verder kunt.
Je kunt daarbij vertrouwen op onze:
- praktijkervaring en de goede voorbeelden die we in andere gemeenten hebben opgedaan;
- inzichten uit landelijk onderzoek, zowel van onszelf als van derden;
- actuele kennis van wet- en regelgeving, dankzij onze jarenlange, actieve rol in het GOAB-ondersteuningstraject.
Wat bieden we
De invulling van de ondersteuning en advisering passen we aan, aan jouw situatie. We maken hierbij van te voren een aantal kernafspraken over thema’s en vragen en laten daarbij ruimte voor GOAB-zaken die zich voordoen. Een maatwerk GOAB-ondersteunings- en/of -adviseringstraject ziet er als volgt uit:
- Een startgesprek om de wensen, verwachtingen en gewenste uitkomsten te bespreken
- Tenminste elk kwartaal een werkoverleg waarin we samen verder werken aan de lopende zaken. Wij werken tussen deze overleggen door aan de gemaakte afspraken en bereiden het kwartaal overleg voor.
- Ten minste maandelijks een korte online check-in om de vinger aan de pols te houden en in te spelen op ad hoc zaken.
Zo gaan we te werk
OAB-gerelateerde trajecten pakken we altijd op in samenspraak met de gemeente en haar partners (kinderopvang, onderwijs en de JGZ), zodat we vanaf de start van een traject werken aan draagvlak en in kunnen spelen op gemeente- en organisatie specifieke omstandigheden. We faciliteren het samenbrengen van de verschillende betrokken partijen en verrichten het voorwerk voor bijvoorbeeld werkbijeenkomsten, zodat jullie tijdsinspanning beperkt blijft en direct doelgericht aan de slag kunnen.
Geïnteresseerd?
Neem vrijblijvend contact op met Elise Crompvoets.