Antien Haagsman

De veranderende omgeving stelt continu nieuwe eisen aan organisaties en tijdens mijn studie raakte ik geïnteresseerd in wat dit betekent binnen het onderwijs. Met mijn kennis over organisatieprocessen en mijn affiniteit met het onderwijs zet ik mij als enthousiaste adviseur in bij Sardes.

Neem contact met mij op:

Mijn naam is Antien Haagsman en ik ben sinds september 2022 werkzaam bij Sardes. Voorheen heb ik de studies pedagogische wetenschappen en bestuurs- en organisatiewetenschappen afgerond en studeerde ik af binnen de master organisatie, verandering en management aan de Universiteit Utrecht.

Je kunt bij mij terecht voor

Ik houd mij bezig met de organisatie van het onderwijs binnen het kader van verandering en vernieuwing. Je kunt hierbij denken aan vraagstukken over anders organiseren, strategie en visievorming. Ik denk graag mee met schoolleiders, besturen, samenwerkingsverbanden en onderwijsteams over de toekomst en koers van hun organisatie.

Zo ga ik te werk

Ik vind het belangrijk om eerst een goed beeld te krijgen van de situatie. Daarom heb ik altijd aandacht voor de context- en situatie specifieke omstandigheden waarbinnen een project plaatsvindt. Ik bereid mij altijd goed voor en vind het belangrijk dat het contact goed verloopt. Ik probeer doelen op een effectieve manier te bereiken, zonder dat dit ten koste gaat van de organisatie en de mensen die erin werken en ermee te maken hebben. Door goed en open te communiceren, schep ik duidelijkheid en heldere verwachtingen.

Ik sta in mijn kracht als ik…

Kan samenwerken. Ik draag graag bij aan een fijne werksfeer, maak de dingen overzichtelijk en ik houd altijd de rode draad in de gaten. Daarnaast ben ik kritisch, stel ik veel vragen en ga ik graag op zoek naar onderliggende dynamieken om vervolgens betekenis te kunnen geven aan de situatie.

Ik raak geïnspireerd van…

Enthousiaste mensen die dingen anders durven te doen en hun kennis hierover delen met anderen.

Ik houd mij bezig met: