Integraal kindcentrum (IKC)

"Samenwerken om de ontwikkelingsmogelijkheden van kinderen te vergroten, dat is waar het bij het integraal kindcentrum (IKC) om draait."

 

Het IKC is een integrale organisatievorm waarin kinderopvang, peuterspeelzaal en onderwijs zo veel mogelijk samen gaan omdat het kind centraal staat. De brede school wil een krachtige en rijke omgeving creëren waar kinderen hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Sardes begeleidt organisaties bij het proces om tot een goedlopend IKC te komen. En organiseert regelmatig trainingen over het IKC.

 

Meer lezen?

Handboek Kindcentra

De gemeente en integrale kindcentra

Handboek Brede School 0-12 jaar

Ontwikkelinstrument IKC

Ontwikkelinstrument IKC

Met het Ontwikkelinstrument IKC brengt u de samenwerking en de ontwikkeling van een integraal kindcentrum (IKC) in beeld, door ambitieniveaus en kwaliteitscriteria met elkaar te combineren. 

Het ontwikkelinstrument is geen ‘keihard meetinstrument’ of beoordelingsinstrument. Gebruik het instrument om het gesprek met elkaar aan te gaan.

Details

  • Redactie: Het ontwikkelinstrument IKC is tot stand gekomen in een werkgroep voor het IKC beleid in de gemeente Hoorn, m.m.v. M. Tempra (SKH), G. Nelson (Talent), J. Pasman (Netwerk), T. Mantel en J. Korthals (gemeente Hoorn) en F. Studulski (Sardes).

Download formulier


 


Vernieuw code ยปAls u de tekst niet kunt lezen
* Deze velden zijn verplicht