Carlijn Waaijer

Mensen die groot durven dromen en ambitieuze doelen durven te stellen. Grote dromen behaal je echter in kleine stapjes en daarom vind ik het belangrijk om samen elkaars successen, klein of groot, te vieren. Dit motiveert mij altijd om weer net die extra stappen te zetten.

Neem contact met mij op:

Ik ben Carlijn Waaijer en ik ben sinds juli 2021 werkzaam bij Sardes. Daarvoor heb ik aan de Universiteit Utrecht de master Youth, Education and Society gevolgd. Deze interdisciplinaire master binnen de pedagogiek focust op het verbinden van vraagstukken rondom kinderen, jongeren en onderwijs met huidige (inter)nationale sociale en maatschappelijke kwesties. Binnen deze master heb ik stagegelopen bij Sardes en sindsdien ben ik niet meer weggegaan. Tijdens mijn stage heb ik mij onder andere gericht op de rol van diversiteitsbeleid op de BSO.

Bij Sardes houd ik me bezig met uiteenlopende onderwerpen van passend onderwijs tot cultuureducatie en van kinderarmoede tot kwaliteit van de kinderopvang. Op deze manier werk ik elke dag met veel plezier aan goed onderwijs en kinderopvang voor alle kinderen.

Zo ga ik te werk

Voordat ik aan de slag ga, wil ik goed op de hoogte zijn van de situatie. Daarom bestaat mijn voorbereiding uit goed inlezen en zorgen dat ik duidelijk heb waar we staan en waar we uitendelijk naartoe willen. Duidelijke communicatie over wensen, verwachtingen en ervaringen is wat mij betreft onmisbaar voor een prettige samenwerking.

Ik sta in mijn kracht als ik…

De verbinding tussen theorie of onderzoeksuitkomsten en de praktijk mag leggen. Wat betekent dat wat op papier staat nou precies voor de dagelijkse praktijk? Het is interessant om te kijken hoe je bepaalde inzichten kan toepassen binnen de praktische kaders en op welke manier je dit het beste kan doen. Hierover nadenken en proberen tot creatieve oplossingen te komen vind ik een mooie uitdaging.

Ik houd mij bezig met:

Publicaties van Carlijn