Sanne Spiero

Ik maak me sterk voor het verbinden van wat we weten uit onderzoek met de keuzes die we maken in het beleid, zodat we het voor alle kinderen in Nederland elke dag een beetje beter doen.

Neem contact met mij op:

Je kunt bij mij terecht voor de thema’s

  • Inclusief onderwijs: ik begeleid samenwerkingsverbanden vanuit het hele land op dit thema. Voordat ik bij Sardes begon heb ik in het speciaal onderwijs gewerkt en deed ik een tweejarige masterstudie op dit thema in Oslo.
  • Kinderarmoede: samen met mijn collega’s van de Alliantie Kinderarmoede coördineren we het landelijke netwerk en organiseren we kennisdeling over ‘wat werkt’. Ook hebben we een verandertheorie ontwikkeld om te laten zien wat ervoor nodig is om kinderarmoede te bestrijden en te voorkomen.
  • Kwaliteit in de kinderopvang: de ontwikkeling van het jonge kind weet mij keer op keer weer te fascineren. Voorheen vanuit mijn rol als pedagogisch medewerker en nu in mijn rol als adviseur en onderzoeker.

Zo ga ik te werk

Ik denk graag goed en kritisch na over wat een project moet opleveren: waar help ik jou als opdrachtgever nou écht mee? Die zoektocht begint al bij het eerste gesprek, maar het blijft relevant om die vraag ook tijdens het project te blijven stellen. Het eindresultaat is maatwerk, waar jij zelf weer mee vooruit kan.

Ik sta in mijn kracht als ik…

Van complexe maatschappelijke vraagstukken iets overzichtelijks en grijpbaars kan maken, zodat de complexiteit niet verlamt maar er handelingsperspectief ontstaat. Het liefst visueel aantrekkelijk vormgegeven in een mooi model, dat voor iedereen herkenbaar is. Zoals bijvoorbeeld de inclusieladders, een praktisch hulpmiddel waarmee je als school, bestuur of samenwerkingsverband in kaart brengt waar je staat en wat de gedeelde ambities zijn.

Ik raak geïnspireerd van…

Het werken met bestuurders en beleidsmakers die het lef hebben om de dingen anders aan te pakken. Zij gaan verder dan wat er van hen verwacht wordt, omdat ze weten dat er nog een wereld te winnen is. Zij willen het verschil maken voor kinderen in Nederland, gewoon omdat ze de mogelijkheden zien en wegkijken geen optie is.

Ik houd mij bezig met deze thema's

Publicaties van Sanne