Dieneke de Ruiter

Het onderwijs zo inrichten dat alle kinderen profiteren, daar loop ik warm voor. Het is een permanente zoektocht waarin ik mij graag begeef. Ik houd ervan om afwegingen scherp te krijgen, discussies inhoudelijk te voeden, innovaties te ondersteunen met stevige projectleiding en te luisteren naar de inbreng van groepen naar wie niet vanzelfsprekend geluisterd wordt.

Neem contact met mij op:

Je kunt bij mij terecht voor

Bestuurlijk-strategische vraagstukken, projectleiding, kwalitatief onderzoek en advies. Ik heb een breed profiel met kennis van onderwijs en jeugdzorg en ervaring op het bestuurlijk-strategische niveau en in de praktijk van organisaties. Ik houd ervan nieuwe inzichten op te doen en vernieuwing te realiseren.

 

Zo ga ik te werk

Inhoudelijke analyses, inzicht in krachtenvelden en planning. Dat zijn belangrijke bouwstenen in mijn werk. Ik zal altijd het gesprek en de samenwerking aangaan: wat doen we, waarom en kan het ook anders of beter? Je vindt in mij een kritische en snelle meedenker, iemand die scherpte en diepte aanbrengt, helderheid biedt.

Ik sta in mijn kracht als ik…

… werk aan complexe projecten, met uiteenlopende belangen en in een hoog tempo, waarin wetenschap, praktijk en beleid samenkomen. Projecten met meerdere partijen die samen willen leren, ook al gaat dat niet vanzelfsprekend. Ik stuur op hoofdlijnen en heb oog voor details.

Ik raak geïnspireerd van…

… bestuurders, leidinggevenden en professionals die werken vanuit verbinding en zoeken naar wat werkt. Die ruimte bieden om te luisteren naar de ervaringen van ouders en leerlingen.

Ik houd mij bezig met: