Iris Wierdsma

Ik ben Iris Wierdsma, sinds augustus 2021 ben ik werkzaam als junior onderzoeker/adviseur bij Sardes.

Neem contact met mij op:

Hiervoor volgde ik de master Preventieve Jeugdhulp en Opvoeding aan de Universiteit van Amsterdam. In deze master lag de focus op preventieve interventies: wat werkt, waarom werkt het en hoe onderzoek je dit het beste?

Tijdens mijn stage bij de CED-groep, hield ik me bezig met het onderwijsachterstanden aanbod voor 0 – 2,5 jarigen in Nederland. Naast mijn studie heb ik onder andere een aantal persoonlijke begeleidingsprojecten gedaan in zowel de kinderopvang als in het basisonderwijs. Deze kennis en ervaring zet ik als onderzoeker/adviseur met veel plezier in, om bij te dragen aan het creëren van gelijke kansen voor alle kinderen.

Zo ga ik te werk

Ik lees mij goed in, ik stel vragen en ik houd graag overzicht. Ik houd het doel voor ogen en ik kan anderen hier scherp op houden. Ik kan me vol op een taak storten, maar ik houd ook van afwisseling. Later op een taak terug komen maakt ook dat ik er in een ander licht naar kijk, wat het resultaat ten goede komt.

Ik vind het een mooie uitdaging om…

Informatie zo passend en interessant mogelijk over te brengen. Dat doe ik het liefst in een creatieve vorm. Van mondeling (zoals tijdens een overleg of presentatie) tot schriftelijk (zoals rapporteren of het maken van infographics).

Ik raak geïnspireerd van…

Een interessant interview of verhaal, maar ook van die ene vriend die altijd zo enthousiast vertelt over wat hij doet. En de gastvrije leeftijdsgenoot die ik op reis tegenkwam die veel minder kansen had dan ik, maar wel enorme ambities had. Zo’n verhaal inspireert mij niet alleen, maar houdt me ook met twee benen op de grond.

Publicaties van Iris