Karin Vander Heyden

Ik ben er honderd procent van overtuigd dat investeren in de kansen van kinderen loont. Daar lever ik als onderzoeker en adviseur bij Sardes sinds 2017 met veel plezier mijn bijdrage aan.

Neem contact met mij op:

Het geeft mij veel energie om samen met professionals van overheid, gemeenten, onderwijs en kinderopvang na te denken over hoe we het beste uit kinderen halen.

Je kunt bij mij terecht voor

Gelijke kansen in kinderopvang en basisonderwijs, vanuit wetenschappelijk, beleids- en praktijk perspectief. Het snelst gaat mijn hart kloppen van voor- en vroegschoolse educatie en het onderwijsachterstandenbeleid.

Zo ga ik te werk

Ik combineer feiten en cijfers met verhalen en ervaringen. Hierbij laat ik wetenschap, beleid en praktijk samenkomen. De resultaten breng ik in beeld met bijvoorbeeld een monitor of evaluatie-onderzoek. Ook vind ik het leuk om nieuwe producten te ontwikkelen, bijvoorbeeld een handige tool voor gemeenten of een kijkwijzer voor leerkrachten. Complexe dingen makkelijk én leuk maken, daar haal ik plezier uit!

Ik raak geïnspireerd van…

Ieder kind verdient de kans om een mooie plek te vinden in onze maatschappij, onafhankelijk van het gezin of de buurt waarin het opgroeit. Mensen die in dat vraagstuk het verschil durven maken inspireren mij.

Mijn expertises: