Klik hier voor de online versie
Juli 2017
Nieuwsbrief
Zomer in zicht
logo van Sardes
decoratie pijl voor titel Welkom
Met de zomer in zicht, blikken we graag even terug en kijken we vooruit.
Afgelopen maand vond de oratie plaats van bijzonder hoogleraar culturele achtergronden en differentiatie in het onderwijs Eddie Denessen.
Na de zomer zijn er weer veel interessante bijeenkomsten en hebben we drie conferenties in het vooruitzicht: één voor scholen en gemeenten die interesse hebben in het IKC, een landelijke vmbo-mbo conferentie en de zeer succesvolle Nieuwe vmbo-conferentie. Daarnaast hebben we een nieuw aanbod met een flinke korting voor lezers van deze nieuwsbrief: de collegereeks Breinkunde in het onderwijs.

Wij wensen u een mooie zomer.
Hermann van Holt
decoratie pijl voor titel Oratie bijzonder hoogleraar culturele achtergronden en differentiatie in het onderwijs
Op 26 juni vond de oratie van Eddie Denessen plaats over zijn onderzoek naar de maatschappelijke effecten van gedifferentieerd onderwijs. Denessen bekleedt de Sardes leerstoel.

Met zijn onderzoek wil Denessen praktische programma’s ontwikkelen voor leraren en scholen, en meer inzicht verkrijgen in de maatschappelijke effecten van differentiatie. Zo hoopt hij scholen en leraren te helpen een visie te ontwikkelen over omgaan met verschillen en kansenongelijkheid in het onderwijs. ‘Er is een kritische herbezinning op ons onderwijs nodig om daadwerkelijk bij te dragen aan gelijke kansen voor alle kinderen.’
Download oratie >
Oratie bijzonder hoogleraar culturele achtergronden en differentiatie in het onderwijs
decoratie pijl voor titel Collegereeks Breinkunde in het Onderwijs
In het jubileumjaar van Sardes zetten wij relaties op verschillende manieren in het zonnetje. Deze keer ontvangen lezers van de nieuwsbrief € 500,- korting* op de collegereeks 'Breinkunde in het onderwijs', met colleges over biologische en neuropsychologische factoren in talentontwikkeling, leren en gedrag. In plaats van 1.995,- betaald u 1.495,- (excl. btw). 

Tijdens deze collegereeks staat leren, inspireren en verbinden centraal, met topdocenten zoals: Prof. dr. Jeroen Geurts, Prof. dr. Theo Compernolle, Prof. dr. Dick Swaab, Prof. dr. Margriet Sitskoorn, Dr. Jos Hendriksen, Prof. dr. Douwe Draaisma, Prof. dr. Jelle Jolles, Prof. dr. Lydia Krabbendam, Prof. dr. René Diekstra.
De collegereeks wordt georganiseerd door Focus.
Meer informatie en aanmelding >
Collegereeks Breinkunde in het Onderwijs
decoratie pijl voor titel De nieuwe IKC conferentie
Veel scholen en kinderopvang organisaties zoeken elkaar op om samen een (integraal) kindcentrum te worden. In het hele land zijn er inmiddels voorbeelden. Sommige zijn heel bekend, andere minder, maar ook zij timmeren stevig aan de weg. Zo hebben veel mensen inmiddels ervaringen opgedaan en vinden daarbij vraagstukken op hun pad.
Bent u begonnen met het IKC, maar wilt u een stap verder? Wilt u kennis ‘halen’ maar ook uw eigen inzichten delen? Wilt u niet alleen praten over een IKC, maar er ook een worden? Kom dan naar de werk- en ontmoetingsconferentie die Sardes vrijdag 24 november organiseert. Alle deelnemers ontvangen gratis het Handboek Kindcentra.
Meer informatie en aanmelding >
De nieuwe IKC conferentie
decoratie pijl voor titel Conferenties voor het vmbo en het mbo
De nieuwe vmbo-conferentie
Op 5 februari 2018 organiseert Sardes samen met VO-raad, Stichting Platforms VMBO en Platform TL weer een vmbo-conferentie. Dit jaar liep de aanmelding storm en konden we niet iedereen toelaten. Hou daarom deze site in de gaten. Binnenkort verschijnt hier meer informatie over het programma van deze dag.

Kansrijk schakelen tussen vmbo en mbo
Op 30 november 2017 organiseren Sardes en Actis de landelijke vmbo-mbo conferentie 2017.  Docenten, teamleiders, directieleden en andere professionals uit het veld ontmoeten elkaar op deze dag om na te denken over schakelen tussen vmbo en mbo.Op deze  conferentie gaan we met u op zoek naar die verbindende krachten tussen vmbo en mbo en hoe deze dan verder vorm te geven!
Conferenties voor het vmbo en het mbo
decoratie pijl voor titel Big data voor bestuurders
Voorheen hielden bestuurders hun focus vooral op de onderwijsresultaten en op de financiële kaders. Dat verandert. De veranderingen in de samenleving (o.a. krimp, immigratie) en veranderende wet- en regelgeving (o.a. passend onderwijs), vragen een bredere benadering van uw strategieontwikkeling. Bij Sardes hebben we strategische dienstverlening ontwikkeld, waar we onze kennis van het onderwijsveld combineren met een datagedreven en integrale reflectie op uw toekomstige uitdagingen.
Wij brengen regelmatig een thematische nieuwsbrief uit, in het najaar verschijnt er een Sardes Special over dit thema, en 14 september organiseren wij de bijeenkomst Strategiebepaling (mede) op basis van big data.Wilt u op de hoogte blijven van strategische consultancy en in het najaar de Sardes Special over dit thema ontvangen, schrijf u dan hier in.

Meer informatie en aanmelding >
Big data voor bestuurders

Sardes is een onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van onderwijs, opvang en opvoeding. Wij willen de ontwikkelings­kansen van kinderen, jongeren en volwassenen vergroten. Sardes heeft geen winstoogmerk: wij investeren in innoverende onderwijsprojecten.

logo van Sardes
foto van een vrouw met een kind
leeg plaatje
Sardes
Postbus 2357
3500 GJ  Utrecht

(030) 232 62 00   symbool van telefoon
secretariaat@sardes.nl   symbool van e-mail
www.sardes.nl   symbool van internet
@SardesUtrecht   symbool van twitter
facebook.com/sardesBV   symbool van facebook
logo van cedeo-erkenning

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in het verleden met Sardes heeft samengewerkt of interesse heeft getoond in ons werk. Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden. Is deze nieuwsbrief aan u doorgestuurd en wilt u deze vaker ontvangen? Dan kunt u zich hier aanmelden.