Klik hier voor de online versie
September 2017
Nazomer aanbiedingen
logo van Sardes
decoratie pijl voor titel Welkom
We hebben leuke aanbiedingen voor u, omdat Sardes dit jaar haar 25-jarig jubileum viert.
In deze nieuwsbrief presenteren we graag nieuwe publicaties en bijeenkomsten over uiteenlopende thema's zoals strategisch besturen in het onderwijs, het organiseren van nieuwkomers aanbod, het IKC of het vmbo.
Welkom
decoratie pijl voor titel Thema uitgelicht
Nieuwkomersonderwijs: anticiperen op aanbod
Wat zijn succesfactoren, uitdagingen, afspraken en ontwikkelingen in het regionaal organiseren van nieuwkomersonderwijs? Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk, kennis van beleid en wetenschappelijke inzichten brengt Sardes een publicatie uit die een lans breekt voor duurzame, regionale oplossingen. Bent u bezig met het organiseren van nieuwkomersonderwijs én heeft u interesse in deze Special? Laat het ons weten, en u ontvangt de publicatie gratis. Dit aanbod geldt in de maanden september en oktober.
Meer lezen over beleid op nieuwkomersonderwijs? >
Thema uitgelicht
decoratie pijl voor titel Expertise uitgelicht
IKC in ontwikkeling
Samenwerken om de ontwikkelingsmogelijkheden van kinderen te vergroten, dat is waar het bij het integraal kindcentrum (IKC) om draait. Bent u begonnen met het IKC, maar wilt u een stap verder? Wilt u kennis ‘halen’ maar ook uw eigen inzichten delen? Wilt u niet alleen praten over een IKC, maar er ook een worden? Kom dan naar de werk- en ontmoetingsconferentie op vrijdag 24 november.

 
Aanmelden >
decoratie pijl voor titel Publicaties uitgelicht
Strategisch besturen in het onderwijs
De nieuwe Sardes Special is uit, met als thema: strategisch besturen. Strategie wordt vaak genoemd in de drieslag missie-visie-strategie. Met de missie als de overal en altijd in de organisatie geldende waarden, en de visie als het doel waarnaar de koers wordt uitgezet. Over het sturen, wenden en keren van de strategische koers gaat deze Special. Interesse? Laat het ons weten, en u ontvangt de Special gratis. Dit aanbod geldt in de maanden september en oktober.

Kansen bieden in plaats van uitsluiten 
Kent u ons jubileumboek al? U kunt het nu bestellen met 50% korting. Een boek met actuele wetenschappelijke inzichten over gelijke kansen. Wetenschappers beschrijven elk vanuit hun eigen achtergrond en expertise op welke manier verschillen ontstaan, wat de oorzaken daarvoor zijn, welke oplossingen gezocht zijn en welk resultaat dat heeft gehad.
Bestelinformatie >
Publicaties uitgelicht
decoratie pijl voor titel Collega vertrekt
Wander van Es stopt met werken
Vanaf 1 februari 2000 heeft Wander bij Sardes gewerkt. Per 1 september 2017 gaat hij rentenieren. En dan komt natuurlijk de vraag: Wander, je hoeft niet weg bij Sardes. Waarom ga je toch?
"Dit jaar ben ik 60 geworden en heb ik twee derde van mijn leven betaalde arbeid verricht. Ik vind dat wel mooi genoeg en heb besloten om per 1 september 2017 weg te gaan bij Sardes. Ik ga nergens anders werken en mijn vertrek heeft ook niets met Sardes (fijne organisatie) of het (mooie) werk te maken dat ik steeds heb mogen doen: ik wil gewoon graag mijn leven anders inrichten."
Meer lezen >
Collega vertrekt
decoratie pijl voor titel Kort nieuws
Sardes op studiereis
Eind deze week gaat Sardes op studiereis naar Denemarken, met als middelpunt de stad Aarhus, culturele hoofdstad 2017. We krijgen een doorkijkje in het Deense onderwijs door het bezoeken van een aantal scholen en voorscholen. We horen over de uitdagingen waar zij voor staan, over hoe zij de leerlingen voorbereiden op het leven na school in een democratische samenleving, en hoe zij samenwerken met andere instellingen (jeugdzorg, gezondheidszorg, etc.). Lees meer.

NIEUW! Werkplaats bso en babyopvang
Wilt u zich ook verdiepen in relevante onderwerpen voor de buitenschoolse opvang en/of de babyopvang? Sardes organiseert dit jaar zes werkplaats bijeenkomsten: drie voor de bso en drie voor de babyopvang. Hier wordt wetenschap wordt verbonden met de praktijk en kunt u in gesprek met experts en andere kinderopvang-organisaties. Na deze Werkplaats bijeenkomsten heeft u nieuwe inspiratie en tips waar u morgen nog mee aan slag kunt! Download de folder. Wilt u direct aanmelden: klik hier.

Collegereeks Breinkunde

Focus organiseert de Collegereeks Breinkunde in het onderwijs over biologische en neuropsychologische factoren in talentontwikkeling, leren en gedrag. In het jubileumjaar van Sardes zetten wij relaties op verschillende manieren in het zonnetje. Deze keer ontvangen relaties van Sardes € 500,- korting. Lees meer.

Masterclass Schoolbestuurder: zo werken de beste schoolleiders
De negen principes van de excellente schoolleider komen in deze masterclass aan de orde met daaraan gekoppeld wat de bestuurder te doen staat om schoolleiders op weg te helpen naar excellentie. Lees meer.

decoratie pijl voor titel Agenda
3 oktober 2017
Mannen mogen meedoen: betrek vaders bij de kinderopvang

4 oktober 2017
Mannen mogen meedoen: betrek vaders bij de zwangerschap en kraamtijd

12 oktober 2017
Alle onderwijsmodellen in één dag

15 november 2017
Gelijke kansen beleid voor gemeenten

20 november 2017
Werken aan visie op mediaopvoeding in de kinderopvang

24 november 2017
De nieuwe IKC conferentie

28 november 2017
Werkplaats bso en babyopvang

Complete scholingsaanbod >

Sardes is een onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van onderwijs, opvang en opvoeding. Wij willen de ontwikkelings­kansen van kinderen, jongeren en volwassenen vergroten. Sardes heeft geen winstoogmerk: wij investeren in innoverende onderwijsprojecten.

logo van Sardes
foto van een vrouw met een kind
leeg plaatje
Sardes
Postbus 2357
3500 GJ  Utrecht

(030) 232 62 00   symbool van telefoon
secretariaat@sardes.nl   symbool van e-mail
www.sardes.nl   symbool van internet
@SardesUtrecht   symbool van twitter
facebook.com/sardesBV   symbool van facebook
logo van cedeo-erkenning

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in het verleden met Sardes heeft samengewerkt of interesse heeft getoond in ons werk. Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden. Is deze nieuwsbrief aan u doorgestuurd en wilt u deze vaker ontvangen? Dan kunt u zich hier aanmelden.