10-14 onderwijs

Het flexibiliseren van de overgang van het po naar het vo en het uitstellen van selectie, zijn aanleidingen om te onderzoeken of 10-14 onderwijs een oplossing biedt. Sardes ondersteunt scholen en schoolbesturen bij het maken van een weloverwogen keuze.

Het aantal 10-14 colleges groeit

Steeds meer schoolbesturen kiezen voor dit onderwijsprogramma, waarin 10-tot-14-jarigen in een doorgaande leerlijn worden begeleid in hun overstap van de basisschool naar de middelbare school. Besturen die dit onderwijsconcept omarmen, geven hun leerlingen de tijd om hun talenten te ontdekken en zich in hun eigen tempo te ontwikkelen.

 

Past 10-14 onderwijs bij mijn school?

De beslissing om – al dan niet – te beginnen met 10-14 onderwijs moet niet lichtzinnig genomen worden. Er zijn verschillende factoren die hier een rol in spelen. Zoals aan de aan- of afwezigheid van vraag en het aanbod in de regio, de benodigdheden op onderwijskundig, organisatorisch, financieel, juridisch en logistiek gebied en de te betrekken samenwerkingspartners. Sardes brengt de antwoorden voor je in kaart, zodat je een weloverwogen keuze maakt.

 

Procesbegeleiding

Kies je ervoor om met 10-14 onderwijs te starten? Dan begeleiden we het vormingsproces als adviseur en procesbegeleider. Omdat geen enkel 10-14 initiatief hetzelfde is, gaan we graag met je in gesprek over de situatie van jouw school of scholen.

 

Leren van succeservaringen

Door een gedegen afweging is er al een goede basis gelegd voor het ontwikkeltraject. Het is interessant om daarbij te leren van de ervaringen van eerdere 10-14 initiatieven. Wij brengen je graag in contact met scholen die sinds kort of juist al wat langer met het concept werken. Toch zul je ook het wiel gedeeltelijk zelf uit moeten vinden. Daar helpen wij je uiteraard bij.

Opdrachtgevers vertellen

Een passend naschools opvangaanbod voor alle kinderen in Groningen

Lees meer

KS Fectio: ‘Een strategisch koersplan maak je samen’

Lees meer

PO de Meierij werkt aan inclusiever onderwijs met de inclusieladders van Sardes

Lees meer

Aurelius College biedt leerlingen de ruimte om te ontdekken met 10-14 onderwijs

Lees meer

Stichting Peuterwerk zet koers naar de toekomst

Lees meer

Uitgelichte publicaties