Actie 'Geef een prentenboek cadeau' is gestart

06 april 2018

Geef jij ook een prentenboek cadeau? Vanaf vandaag is het prentenboek 'Raad eens hoeveel ik van je hou' voor 2 euro te koop in de boekhandel. Het concept is simpel: koop dit prachtige boek en geef het cadeau. 

Zo zorgen we samen dat alle kinderen kunnen genieten van voorlezen uit een prachtig prentenboek. Want als er thuis mooie boeken zijn, ontdekken kinderen en ouders hoe leuk lezen en voorlezen is; hoe heerlijk het is om je te verliezen in een prachtig verhaal, in een onbekende wereld. Geletterdheid is bovendien een voorwaarde voor succes op school en later in de samenleving. 

Kom naar het grote Hazeltje-voorleesfeest op 6 april

Vanaf vandaag is Raad eens hoeveel ik van je hou officieel te geef. In de ochtend geeft boekhandel Van der Meer het startschot, gevolgd door talloze andere boekhandels in het land. In de middag vindt de officiële landelijke presentatie plaats in boekhandel Grand Theatre in Breda.

Deze presentatie vindt plaats onder de noemer ‘Het grote Hazeltje-voorleesfeest’, waar actrice en BM’er (bekende mama) Aukje van Ginneken samen met veel vaders, moeders, opa’s en oma’s komt voorlezen. Ook zijn er allerlei Hazeltje-activiteiten en Hazeltje-hapjes.

Meer lezen

Sardes steunt de actie 'Geef een (prenten)boek cadeau'. Op het landelijk congres van Alles is gezondheid... tekenden wij, samen met andere partijen, de pledge. Wij zullen ervoor zorgen dat alle kinderen van Nederland – zeker ook de kinderen die nog geen boeken thuis hebben – thuis een eigen boekenplankje krijgen met hun favoriete kinderboeken. Binnen drie jaar willen we ieder jaar 1.000.000 kinderen bereiken. Lees meer over de pledge.

Meer weten over de actie? Bekijk dan de website http://geefeenprentenboekcadeau.nl/

Meer weten?