Pre-conference event bij ISSA-conferentie 2019

19 februari 2019

 Op 17 juni, de dag voorafgaand aan de ISSA-conferentie, zijn er “preconference events”: workshops en seminars die passen bij de thema’s van ISSA maar door andere organisaties worden georganiseerd.

Sardes organiseert deze dag het seminar Early Childhood Education and Care for Refugee Children, waarmee we ons Erasmus+ project over vluchtelingenpeuters afsluiten. Jonge kinderen uit vluchtelinggezinnen in de voorschoolse leeftijd worden in lokaal en nationaal beleid vaak vergeten, terwijl er in de praktijk inspirerende en goede voorbeelden te vinden zijn hoe je deze groep kinderen het beste kunt opvangen.

Ben je een pm’er, leerkracht of vrijwilliger, ben je beleidsmaker of onderzoeker en heb je te maken met jonge kinderen uit vluchteling- of asielzoekersgezinnen? Meld je dan aan! We bieden plenaire presentaties over vluchtelingenpeuters en trauma (Ilse Derluyn, Universiteit van Gent), spel (Kris Kalkman, Universiteit van Trondheim), en taal (nog aan te kondigen). Er zijn interactieve tafelsessies over kansrijke projecten en een paneldiscussie over beleid. De voertaal is Engels.

De inschrijving is nu geopend via de website conference.issa.nl 

Wie zich inschrijft voor 1 maart krijgt een vroegboekkorting voor de ISSA-conferentie!

Download het leaflet ISSA-conference 2019 en internationaal seminar over vluchtelingenpeuters